MojAndroid

Určite ste postrehli nedávne správy o akvizícií Motorola Mobility spoločnosťou Lenovo za 3 miliardy amerických dolárov. Správa zaskočila mnohých najmä tým, že Google kúpil Motorolu len v roku 2012, kedy za ňu zaplatil štvornásobne vyššiu sumu. Yuanqing Yang, CEO spoločnosti Lenovo prezradil viac informácií spojených s touto transakciou pre magazín Fortune a taktiež aj plány pre novo získanú silu.

Yang-Yuanqing

Ako sa zdá, Lenovo sa zaujímalo o kúpu Motoroly ešte pred tým než ju získal pod svoje krídla Google, konkrétne keď sa rozdelila na dve spoločnosti. Krátko po tom, čo Google kúpil spoločnosť, Yang pozval Erica Schmidta na obed do svojho domu a predložil mu návrh, v ktorom by Lenovo prebral hardvérovú divíziu spoločnosti v prípade, ak sa ňu Google nezaujíma. K dohode nedošlo, no pred niekoľkými mesiacmi sa situácia zopakovala. Tentokrát volal ako prvý Schmidt, aby zistil či má Lenovo o Motorolu stále záujem.

Interview ďalej prezrádza dôvod tohto záujmu, ktorý samozrejme spočíva v získaní značky a prístup na západné trhy. Lenovo verí, že aj napriek veľkému vplyvu v Spojených štátoch a Latinskej Amerike má Motorola stále príležitosť pre rast. Spoločnosť bude novo získanú značku plne využívať na týchto trhoch podobne, ako to robil so značkou ThinkPad.

Yuanqing Yang tiež vyjadril niekoľko odvážnych tvrdení. Predstavuje si, že v roku 2015 by jeho spoločnosť mohla predať celkom 100 miliónov smartfónov. Povedal dokonca, že ich misiou je prekonať Apple a Samsung, najväčších gigantov v tomto priemysle. Lenovo v minulom roku predal 45,5 miliónov kusov smartfónov takže má pred sebou veľmi veľa práce, aby toto číslo zdvojnásobil. Nakoniec len čas ukáže, či sa kúpa spoločnosti ako Motorola bude pozitívne podieľať na raste spoločnosti.

Náš tip
Google predáva Motorolu, za 3 miliardy ju kúpi Lenovo

Zdroj: fortune 

31.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+