MojAndroid

Vlastný tablet si môžete poskladať aj sami! Dôkazom toho je Michael Castor, ktorý vyrobil tablet z populárneho mini počítača Raspberry Pi. Tablet nemôžete nikde kúpiť, no môžete si ho postaviť. Použiť môžete k tomu návod, ktorý Michael ponúka na svojom blogu.

pipad_gif_300

Samozrejme, budete potrebovať Raspberry Pi doplnený o WiFi a Bluetooth modul. Chýbať nemôže ani 10 000 mAh batéria, ktorá ma zabezpečiť 6 hodín chodu na jedno nabitie, či 10 palcový kapacitný displej. Telo tabletu bolo vyrezané z preglejky a v zadnej časti vystužené z plátu vyrobeného z uhlíkových vlákien. Ako operačný systém je možné použiť rôzne verzie Linuxu, a spustíte tu aj Android.

pipad_back

Tablet určite neovplýva takým vysokým výkonom a svojou cenou nemôže konkurovať ani lacnejším tabletom. Teší nás však, že niektorí ľudia sú v súčasnej dobe dostatočne šikovní na to, aby si niečo takéto vyrobili. Navyše, ani cena nevyváži pocit z dobre vykonanej práce, ktorú Michael Castor určite odviedol. A čo vy, idete si aj vy vyrobiť vlastný tablet? :)

(za tip na článok ďakujeme Radoslavovi)

25.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+