MojAndroid

V tomto článku si priblížime ďalšiu hru od mimoriadne plodného česko-slovenského herného štúdia Playito, ktoré sa môže pochváliť mnohými vydarenými hrami pre Android. Jedna z nich, Scarab Tales s tematikou starovekého Egypta, bola aktuálne ocenená aj v našej súťaži Android Code 2013 v kategórii Svetové aplikácie.

The Seasons 1 The Seasons 2

The Seasons je najnovším herným kúskom tohto štúdia a podobne ako Scarab Tales, aj v tomto prípade ide o logickú hru. V hlavnom menu sa nachádzajú štyri hlavné položky, reprezentujúce jednotlivé ročné obdobia. Na začiatku sú však všetky okrem jari uzamknuté, takže je treba začať práve ňou. Jar obsahuje 15 levelov (rovnako aj ostatné obdobia, spolu ich je teda 60), ktoré sú tiež až na prvý uzamknuté a treba nimi postupne prechádzať.

The Seasons 6 The Seasons 3

Základný princíp hry je veľmi známy a jedná sa vlastne o spájanie troch (alebo viacerých) rovnakých symbolov v šiestich smeroch na hernom poli s hexagonálnymi políčkami. Ak sa vám podarí takto symboly spojiť, vybuchnú, zmiznú z obrazovky a na ich miesto sa „zosunú“ ďalšie. Jeden level, alebo kolo trvá jednu minútu, spájanie sa realizuje klasickým kliknutím a presunutím dvoch susediacich elementov. Ak sa pritom pomýlite a nespojíte tri dokopy, prídete o 5 sekúnd času. Naopak, ak sa po zosunutí dostanú k sebe ďalšie trojice symbolov, za takéto „kombo“ získate oveľa viac bodov.

The Seasons 5 The Seasons 4

V hre samozrejme nechýbajú bonusy. Na hernom poli sa vždy nachádza jeden symbol obkolesený žiariacim kruhom – ak sa vám ho podarí zničiť, na 10 sekúnd sa vám bude zarátavať vždy dvojnásobok bodov. Medzi ďalšie patria napríklad hodiny, ktoré sú zrejme najdôležitejším bonusom a umožňujú na 10 sekúnd zastaviť odrátavanie času a zároveň eliminujú 5 sekundový malus za zlý ťah. Ďalším bonusom je energia, ktorá v niektorých leveloch roztáča kruh s elementmi, alebo bomba, ktorá zničí všetky elementy v okruhu jedného poľa od kliknutia a pridá 200 bodov. Za dosiahnuté skóre je možné získať zlato a hviezdy (dostanete ju za minimálne 2900 nahratých bodov v leveli), pričom oboje je v hre veľmi dôležité. Vstup do každého nového levelu (okrem prvého) totiž stojí 2 kúsky zlata a hviezdy sú zase potrebné na odomknutie ďalších ročných období. Na začiatku však má hráč k dispozícii 230 kusov zlata, takže nezačína od nuly.

Ako sme už u Playita zvyknutí, hra je vizuálne naozaj pekná, hýriaca farbami a rôznymi animáciami, ktoré sú efektné hlavne pri vybuchovaní a miznutí spojených symbolov. Na vysokej úrovni sú tiež zvukové efekty a osobitnú zmienku si zaslúži výborná inštrumentálna hudba, ktorá sa mení od orientálneho štýlu, cez mysticky znejúce tóny až k istému industriálnemu nádychu. Hra The Seasons stojí jedno euro a vďaka tomu nie je hráč otravovaný reklamami. V rámci mikrotransakcií je možné dokúpiť rôzne bonusy a zlato, ktoré urýchli postup v hre, tieto vnútroherné nákupy však nie sú nevyhnutné.

Verzia: 1.5
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.5
Aktuálna cena: Zdarma

24.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+