MojAndroid

Minulý rok sme okrem ankety Orange Android Roka 2013 spustili aj ďalšiu súťaž. Táto bola určená predovšetkým pre developerov aplikácií a poznáte ju už pod názvom Android Code. Do posledného ročníka sa prihlásilo 87 slovenských aplikácií, z ktorých odborná porota vybrala tie najlepšie. Nechýbalo ani verejné hlasovanie, v ktorom si čitatelia vybrali svoju najlepšiu slovenskú Android aplikáciu. Hlasovalo sa v troch hlavných kategóriach: slovenské aplikácie, svetové aplikácie (s globálnym potenciálom) a firemné (brandované) aplikácie. Rebríček víťazov z jednotlivých kategórií uvádzame nižšie, najlepším vývojárom sme odovzdali aj ocenenia na akcii Android Night.

Android-night-012014-2

Android Night: Odovzdávanie ocenení pre najlepších slovenských vývojárov

Výsledky Android Code 2013 – Kategória Slovenské aplikácie

Na prvom mieste sa umiestnila aplikácia Výskyt húb, ktorá  poskytuje jednoduchý a vždy aktuálny prehľad o raste húb na Slovensku na základe informácií zo stránok nahuby.sk. Je vhodným pomocníkom pre všetkých aktívnych hubárov, ale aj pre všetkých, ktorí chodia radi do prírody. Aplikácia vyniká jednoduchým a zároveň funkčným dizajnom, hodnotnými informáciami pre komunitu hubárov na celom Slovensku. Autori aplikácie získavajú aj nový Samsung Galaxy S4 mini a navigáciu Sygic GPS Navigation.

Verzia: 2.0.5
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.5
Aktuálna cena: Zdarma

vyskyt hub

Druhé miesto obsadili vývojári aplikácie Prvá pomoc, ktorá dáva do ruky návod, ako zvládnuť stresové situácie, poskytnúť neodkladnú prvú pomoc a zachrániť život vašim najbližším. Viac ako 75 % úrazov a nehôd sa totiž stáva práve v ich prítomnosti. Porota ocenila hlavne nápad a spracovanie, v mobile tak môžete mať už aj aplikáciu, ktorá dokáže zachrániť život.  

Verzia: 1.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.4
Aktuálna cena: Zdarma

prva pomoc

Na treťom mieste v tejto kategórii sa dostala aplikácia BloCHECK. Táto umožňuje, aby ste sa do národnej bločkovej lotérie zapojili ešte rýchlejšie a jednoduchšie. Stačí doklad odfotiť a odoslať ho. Jednoduchá pomôcka, ktorá tak touto funkčnosťou prevyšuje aj oficiálnu aplikáciu lotérie. Porote sa páčil nápad a benefity, ktoré používanie aplikácie svojim majiteľom poskytne.

Verzia: 2.0.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.0
Aktuálna cena: Zdarma

blocheck

Výsledky Android Code 2013 – Kategória Svetové aplikácie

Poznáme aj víťazov v kategórii svetové aplikácie. Na najvyššej priečke sa umiestnila hra Little Galaxy inšpirovaná príbehom mladého vedca, ktorý všetko stratil a potrebuje pomoc na vytvorenie funkčného prototypu skákajúcich topánok, ktoré mu umožnia cestovať vesmírom a nájsť nový domov. Hra je založená na jednoduchom a intuitívnom ovládaní jedným prstom. Vyniká hlavne grafickým vyhotovením a rýchlymi odozvami. Ak sa vám zapáči, môžete si zakúpiť dokonca aj jej platenú verziu. Vývojári vyhrávajú nový Samsung Galaxy S4, navigáciu Sygic GPS Navigation a kupón na certifikované školenie GOPAS.

Verzia: 2.5.9
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.5.9
Aktuálna cena: Zdarma

little galaxy

Pokračujeme striebornou priečkou, kde sa umiestnila ďalšia hra s názvom Scarab Tales. Ide o logickú hru založenú na intuitívnej interakcii s chrobákmi (skarabeus) a rôznymi časťami levela (pyramídová brána, kamenná guľa, prepadajúce sa ruiny, diamanty, ktoré chrobákov zmenšujú/zväčšujú a dekorácie typu palma, váza, rieka Níl pre tvorbu prirodzených prekážok, atď.)

Verzia: 1.0.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.0
Aktuálna cena: Zdarma

scarab tales

Tretie miesto si vyslúžila aplikácia pre predpoveď počasia UniWeather. Táto aplikácia prináša ikonky spájajúce krásne prostredie s údajmi o počasí, ktoré vám tak poskytnú oveľa viac informácií. Jednoducho si vyberte kategóriu ťahaním prsta zľava doprava, čím sa zobrazí menu. Aplikácií o počasí je veľmi veľa, medzi tie najkrajšie s atraktívnymi funkciami určite môžme hrdo zaradiť aj túto slovenskú.

Verzia: 5.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 5.4
Aktuálna cena: Zdarma

uniweather

Výsledky Android Code 2013 – Kategória Firemné aplikácie

Jednou z kategórii, kde sa hlasovalo, boli aj firemné aplikácie. Tu si najväčšiu pozornosť poroty vyslúžila aplikácia Tatra banka VIAMO, ktorá prináša nový spôsob posielania peňazí. S aplikáciou posielate peniaze priamo cez mobil na slovenské telefónne číslo. Unikátny princíp, ktorý funguje a pomôže vám jednoducho a rýchlo vyrovnať sa s peniazmi so svojimi známymi, či kolegami.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

tatra banka viamo

VIAMO vo výsledkoch nasleduje firemná aplikácia Bazar.sk, ktorý robí pridávanie inzerátov na bazar.sk v troch jednoduchých krokoch priamo z mobilu. Pri pridávaní inzerátov sa už nepotrebujete trápiť s fotoaparátom, byť viazaný na počítač, alebo dávať pozor na správny tvar topovacej sms. Porota ocenila pekné čisté grafické prvky, výborné využitie funkcií smartfónu a zjednodušenie pridávania inzerátov na internet.

Verzia: 3.7.3
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.7.3
Aktuálna cena: Zdarma

bazarsk

Na poslednom treťom mieste sa na stupienok víťazov postavila aj banková aplikácia Smartbanking SK od ČSOB. Tá prináša komfortný spôsob spravovania financií a ďalšie užitočné informácie. Ako prvá banka prináša v poslednom update aplikácie aj verziu pre tablety.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

smartbanking

Výsledky Android Code 2013 – Kategória Verejné hlasovanie

V kategórii Verejné hlasovanie víťazov určujú samotní čitatelia a používatelia aplikácií. Celkovo viac ako 7,745 hlasov rozhodlo o víťazoch. Tým absolútnym sa stala GPS navigácia Sygic, nasledovaná veľmi populárnou aplikáciou pre predpoveď počasia SHMUDroid. Tretie miesto obsadila aplikácia Smartbanking SK od ČSOB.

Verzia: 17.3.21
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 17.3.21
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 4.3.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 4.3.1
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Porota

Porotu tento rok tvorili opäť atraktívni ľudia zo sveta mobilných technológií a úspešní manažéri firiem. Tu je zoznam všetkých porotcov, ktorí vybrali tohtoročných víťazov:

  • Martin Adámek, Android developer a partner inloop
  • Pamela Babuščáková, Tatra banka
  • Richard Hombauer, šéfredaktor Fony.sk a vedúci projektu RIVIEW
  • Michal Chabada, zakladateľ a šéfredaktor, MojAndroid.sk
  • Rasťo Kulich, Country Manager Google Slovensko
  • Pavol Magic, Sygic
  • Michal Pastier, Creative Director, Zaraguza Digital
  • Peter Šebo, AppsRulezz
  • Ivan Štefunko, chairman at Neulogy, a.s.
  • Michal Štencl, CEO Sygic
  • Michal Truban, CEO Websupport.sk a Nicereply.com
  • Rasto Turek, Founder a CEO Synopsi.TV
  • Peter Tvrdoň, riaditeľ slovenskej pobočky Samsung Electronics Czech and Slovak

Žrebovanie a ceny pre hlasujúcich

Do verejného hlasovania sa zapojilo presne 2839 čitateľov, ktorí si vybrali svoje obľúbené aplikácie. Tento rok sme si pre nich prichystali tieto ceny: nový smartfón Samsung Galaxy S4 mini a 10x navigácia Sygic GPS navigation & Maps s mapami celého sveta v hodnote 80 EUR. Výhercom srdečne gratulujeme, budeme ich kontaktovať emailom s detailami prevzatia ceny.

  • Samsung Galaxy S4 mini: Rudolf Ďurajka
  1. Navigácia Sygic: Marek Filičko
  2. Navigácia Sygic: Tomáš Bendík
  3. Navigácia Sygic: Ján Bury
  4. Navigácia Sygic: Dávid Lebovský
  5. Navigácia Sygic: Štefan Tomašek
  6. Navigácia Sygic: Rebeka Jasickova
  7. Navigácia Sygic: Monika Čechová
  8. Navigácia Sygic: Thomas Holly
  9. Navigácia Sygic: Ján Ingeli
  10. Navigácia Sygic: Zuzana Čapkovičová

 

Ďakujeme partnerom súťaže

AndroidCode2013-partneri

 

 

Fotogaléria: Odovzdávanie cien na Android Night

 

16.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+