MojAndroid

Spoločnosť ZTE uvádza na pulty slovenských obchodov prvý smartfón radu Nubia – ZTE Nubia Z5 mini. Tento je kompaktnejším variantom vlajkovej lode Nubia Z5, ponúka 4,7 palcový displej s HD rozlíšením.

Nubia_Z5_mini_5

Srdcom smartfónu je štvorjadrový procesor Snapdragon S4 Pro s taktom jadier 1,5 GHz, grafický výkon dodáva GPU Adreno 320. Operačná pamäť RAM má kapacitu 2 GB, pre používateľa je dostupná vnútorná pamäť s veľkosťou 16 GB, ktorú je možné ďalej rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet. Nubia Z5 mini ponúka tiež fotoaparát s rozlíšením 13 MPix, ktorý má svetelnosť F2.2. Samozrejmosťou je podpora natáčania videí vo Full HD rozlíšení.

Nechýba ani predná kamera pre videohovory s rozlíšením 5 MPix. O ozvučenie novinky sa stará čip od firmy Yamaha, telefón podporuje aj štandard Dolby Surround. Ako operačný systém bol použitý Android 4.2 s vlastnou nadstavbou UI Nubia. Rozmery zariadenia činia 134,8 × 68,7 × 10,3 mm (rámik displeja 2,67 mm), hmotnosť sa zastavila na 160 gramov.

Nubia Z5 mini je od dnešného dňa k dispozícii vo väčšine významných obchodoch a e-shopoch so spotrebnou elektronikou za koncovú cenu okolo 320 EUR vrátane DPH.

15.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+