MojAndroid

Lenovo na veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas predstavil nový model inteligentného displeja, ktorý nie je len monitorom s ultra vysokým rozlíšením, ale aj zábavným centrom s operačným systémom Android.

Lenovo ThinkVision 28_3

Novinka sa nesie v znamení dizajnu “infinity glass” (nekončiaceho skla). Monitor s desaťbodovým multidotykovým ovládaním má uhlopriečku 28 palcov a pochváliť sa môže svojim ultravysokým rozlíšením 4K (3840 x 2160 px) a bohatou konektorovou výbavou. Táto zahŕňa ethernetový port, tri HDMI vstupy, DisplayPort, tri USB 3.0 porty, jeden USB 2.0 port, microUSB 3.0 a samozrejme aj vstup či výstup pre audio. ThinkVision 28 je vybavený aj dvoma 5W reproduktormi, dvojicou mikrofónov a prednou kamerou s rozlíšením 2 Mpix.

Lenovo ThinkVision 28

Chod operačného systému Android 4.4 KitKat zabezpečuje najnovší procesor NVIDIA Tegra K1, ktorý poskytne dostatok výkonu aj pri hraní graficky náročnejších hier, a to aj pri takto vysokom rozlíšení. Zariadenie prichádza aj 32 GB vnútornej pamäte, slotom pre micro SD, 2 GB RAM, či technológiami Bluetooth, WiFi a NFC.

Náš tip
NVIDIA Tegra K1: 192-jadrové GPU, 64-bitová architektúra a dve verzie

Inteligentný displej ThinkVision 28 bude dostupný na vybraných trhoch od júla 2014 v cene od 1199 USD. Samotný 4K monitor bez hardvérových komponentov potrebných pre beh OS Android stojí 799$.

Zdroj: Lenovo

13.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+