MojAndroid

Po zubnej kefke s Androidom, inteligentnom hrnčeku a počítači určenom na použitie vo vašom oku prináša výstava CES 2014 ďalší z výplodov najnovšej technickej fantázie – inteligentnú tenisovú raketu. Tú predstavila spoločnosť Babolat, ktorá sa výrobou tenisových rakiet zaoberá už roky a jej cieľom je, aby Play Pure Drive zlepšila vašu techniku a ukázala vám, čo robíte zle.

inteligentna-raketa-1

inteligentna-raketa-2 inteligentna-raketa-3

Tenisová raketa s integrovaným čipom v držadle zbiera údaje pomocou gyroskopu a senzora na vibrácie, ktoré neskôr vyhodnocuje a posiela do vášho Android zariadenia so špeciálnou aplikáciou pomocou technológie Bluetooth. Na základe údajov vám vie následne aplikácia vyhodnotiť koľko backhandov a forehandov ste odohrali a akými miestami na rakete ste loptičky odrážali. Môžete tak ďalej zdokonaľovať svoju techniku a pomocou aplikácie sledovať aj svoj progres. Zaujímavým je aj porovnanie s testovacími hráčmi spoločnosti, s ktorými sa môžete pretekať v dokonalosti techniky, no prihliadnúc na fakt, že medzi testerov patrí aj známy Rafael Nadal, zrejme nikdy nebudete v rebríčku najlepším. Rozhodne však ide o zaujímavú novinku, ktorá pomôže najmä profesionálnym tenistom, ktorých by od kúpy takejto rakety môže odradiť iba vyššia cena, ktorá je zatiaľ neznáma.

MôjAndroid.sk vám prináša všetky Android novinky z CES 2014

Zdroj: Engadget

9.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+