MojAndroid

Akým spôsobom si ukladáte dôverné informácie a ako ich posielate cez Internet ?  Niekto si rôzne prihlasovacie údaje zapisuje na papier, ukladá si ich do mailov alebo poznámok v počítači. Najnovšia slovenská Android aplikácia Stegos, ktorej autorom je Martin Cavoj nám ponúka ďalší možný spôsob bezpečného ukladania informácií a to pomocou obrázkov. Tento proces sa nazýva Steganografia (Steganography) a umožňuje zakódovať textové informácie priamo do akéhokoľvek obrázka tak, aby to nikto nespozoroval.

Stegos Android aplikacia Stegos Android aplikacia Stegos Android aplikacia

Stegos ponúka jednoduché a prehľadné používateľské prostredie v štýle dizajnu Holo. Prvé spustenie aplikácie je sprevádzané tipmi na obrazovke, ktoré pomôžu prejsť procesom ukrývania informácií. Ten je veľmi jednoduchý a začína sa výberom fotografie z vnútornej pamäte alebo vytvorením snímky fotoaparátom. Používateľ potom zadá prístupové heslo, ktoré je použité vždy na dekódovanie obrázka. Jedná sa o bezpečnostné opatrenie, ktoré má ochrániť voči ľuďom, ktorí sú oboznámení s týmto spôsobom kryptografie. Po zadaní hesla už stačí len napísať text a uložiť, prípadne zdieľať. K dispozícii je tiež možnosť do obrázkov ukryť súbory (dátovo obmedzené) alebo poznámky a ak je text príliš dlhý, možné je aj jeho rozdelenie do viacerých fotografii v priečinku.

Stegos je zaujímavá jednoúčelová aplikácia, ktorá poskytuje jednoduché ovládanie a minimalistický dizajn. Po funkčnej stránke funguje výborne, vyskúšali sme niekoľkokrát ukryť text do obrázkov a poslať ich na druhé zariadenie, kde sa bezproblémovo dali prečítať. Ak ste teda fanúšikom Steganografie, chcete mať spôsob bezpečného posielania PIN kodov, čísiel kreditných kariet alebo iných informácií, určite vyskúšajte Stegos. Stiahnuť si ju môžete úplne zadarmo prostredníctvom nášho widgetu nižšie.

Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: Zdarma
28.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+