MojAndroid

Android smartfón ALCATEL ONE Touch Idol X sme mohli vidieť po prvý krát na veľtrhu MWC 2013, kde bol predstavený. Spoločnosť sa však rozhodla uviesť ďalší model z tejto série ešte v predstihu. Odhalená tak bola novinka Alcatel ONE Touch Idol X+, ktorá ponúka najnovší osemjadrový čip od spoločnosti MediaTek, taktovaný na frekvenciu 2 GHz. Zaujímavosťou sa stáva náramok pre sledovanie aktivity používateľa BOOMband, ktorý bude podľa všetkého dostupný spolu so smartfónom.

alcatel-idol-x+boomband

Alcatel Idol X+ ponúka vo svojej výbave veľký 5-palcový IPS displej s FullHD rozlíšením. Spomínaný osemjadrový čip má označenie MT6592 a v minulosti ste mohli o ňom počuť, ako o pravom osemjadrovom procesore. Batéria tohto zariadenia ponúka kapacitu 2500 mAh, čo je celkom slušné na smartfón s hrúbkou len 7,9 mm. Pamäť RAM má veľkosť 2 GB, hlavný fotoaparát rozlíšenie 13 MPx so svetelnosťou f/2.0 a ako môžete vidieť na obrázku, zariadenie sa môže pochváliť veľmi tenkým rámikom po bokoch displeja len 1,9 mm.

Náš tip
Alcatel One Touch Idol X: Tenký Jelly Bean smartfón s Full HD displejom

Spomínaný náramok BOOMband komunikuje prostredníctvom technológie Bluetooth a okrem toho, že sleduje aktivitu a spánok používateľa, umožňuje aj varovať pred oddialením od smartfónu. Alcatel  má aj vlastnú mobilnú aplikáciu, ktorá slúži na zaznamenávanie a zobrazovanie štatistík zo sledovania aktivity. Podľa informácií bude smartfón a náramok dostupný zatiaľ len pre Čínu, pričom začiatok predaja bol stanovený na 15. januára budúceho roka. Cena, ža ktorú si tento zaujímavý model budú môcť kúpiť v Číne je 1999 čínskych jüanov, čo je v prepočte 240 EUR.

Zdroj: engadget

27.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+