MojAndroid

Dnes sa podľa správ od neznámeho zahraničného zdroja stretli predstavitelia firiem Samsung a ARM, pričom hlavným cieľom pojednávania boli 64-bitové procesory, ktoré Samsung vyrába pre svoje budúcoročné modely. Zástupcovia spoločnosti ARM sa pýtali na technológiu, ktorou Samsung nové čipy vyrába, pričom pomedzi to spomenuli, že pomýšľajú nad výrobou 128-bitových mobilných čipov, ktoré by mohli prísť na trh už v roku 2014.

128-bit-cpu-arm

ARM pritom neplánuje vynechať 64-bitové procesory a o ich výrobu sa bude zaujímať rozhodne celý budúci rok. Už dopredu však spoločnosť informovala o tom, že sa chcú zamerať na ďalší krok vo vývoji mobilných procesorov, ktorý by mal byť aktuálny už o dva roky. Uvidíme teda, či bude ARM prvou spoločnosťou, ktorá navrhne 128-bitový procesor. Otázne je, na čo bude takýto procesor dobrý, keďže ešte dlho si  úplne vystačíme so 64-bitovými CPU. Tieto hravo zvládnu 3 GB RAM, čo je hodnota, ktorú dnes ponúka len málo zariadení  – napríklad Samsung Galaxy Note 3 alebo Samsung Galaxy Note 10.1 (2014).

Zdroj: PocketNow

20.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+