MojAndroid

Zombie sú veľmi obľúbenými nepriateľmi v mobilných hrách a stretávame sa s nimi v mnohých viac či menej vydarených kúskoch. Na ich likvidáciu používame najrôznejšie veci a nástroje – palné či chladné zbrane, výbušniny, autá alebo dokonca rastliny. V hre Ball vs. Zombies od česko-slovenského herného štúdia Playito sa na ich ničenie využíva veľká kotúľajúca sa guľa.

Hra ponúka pohľad zvrchu na krajinku s viacerými cestičkami, ktoré vedú do jej stredu, označeného symbolom srdca. Po cestičkách k nemu postupne prichádzajú zombie, pričom rýchlosť ich pohybu sa líši v závislosti od ich farby – červené sú najpomalšie, žlté zase najrýchlejšie. Hráčovou úlohou je zabrániť im v dosiahnutí srdca a rozmliaždiť ich kotúľajúcou sa guľou.

Ball vs. Zombies 2 Ball vs. Zombies 1

Guľu je možné ovládať pomocou pohybového senzora, teda nakláňaním telefónu. Pohyb gule je celkom realistický, pri zmene smeru treba rátať so zotrvačnosťou a vyhýbať sa treba prekážkam vo forme stromov, ktoré sa nedajú prejsť alebo zničiť. Takisto rozmliaždenie zombie, alebo pohyb cez vodu guľu na chvíľu pribrzdia. Za každého rozmliaždeného zombíka dostanete určitý počet bodov, ktorý závisí od jeho typu, miesta, kde sa nachádza a rýchlosti, akú má guľa vo chvíli, keď ho zasiahne. Samozrejme platí, čím rýchlejšie, tým lepšie a čím bližšie pri okraji displeja zombíka zasiahnete, tým viac bodov dostanete. Okrem základnej mapy hra ponúka ešte ďalšie dve, v ktorých sa nachádzajú nové prvky – napríklad vysúvajúce sa zábrany či šípky na podlahe, ktoré guľu zrýchlia, ale dajú sa prejsť len jedným smerom. Efektne pôsobí hlavne točiaci sa kruh v tretej mape a tiež krv, ktorá zostáva po zabitých zombíkoch.

Ball vs. Zombies 5 Ball vs. Zombies 6

Nepriatelia prichádzajú vo vlnách z rôznych strán, takže sa treba snažiť dopredu si rozvrhnúť pohyb gule tak, bol čo najefektívnejší a aby ste zombíkov mliaždili v rýchlom slede. S každou novou vlnou samozrejme počet zombíkov stúpa, na začiatku je to teda celkom pohoda, ale neskôr sa treba poriadne obracať. V krízových situáciách pomôže možnosť „Finger“, teda rozmliaždenie zombie dotykom prsta. Počet takýchto uľahčení je ale obmedzený. Ak si však veríte, môžete si novú vlnu zombií privolať skôr, za čo dostanete bonus. Okrem mliaždenia je potrebné tiež zbierať otázniky, ktoré môžu znamenať život či body navyše, prípadne iné bonusy. Počas hry sa dá získať šesť rôznych ocenení, napríklad za prežitie 10 vĺn zombíkov, za zabitie 100 zombií a podobne. Za ocenenia takisto dostávate bonus.

Po grafickej stránke hra nesklame, zaujímavo pôsobí pohyb stromov a skál počas nakláňania telefónu, čo spôsobuje akýsi 3D paralax efekt. Pochváliť musíme tiež dramatickú hudbu a vydarené zvukové efekty, najmä nechutný zvuk rozmliaždeného nemŕtveho tela. Hra stojí v obchode Google Play 97 centov a za tie drobné naozaj stojí.

Verzia: 1.0.1
Aktuálna cena: 1,93 €
Verzia: 1.0.1
Aktuálna cena: 1,93 €

28.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+