MojAndroid

Spoločnosť NVIDIA predstavila novú hernú konzolu s Androidom nazývanú Shield ešte v januári. Poháňaná novou generáciou procesora Tegra 4 sa však na trh začala dostávať až niekedy v druhej polovici tohto roka. Hoci sa začala predávať len pred niekoľkými mesiacmi a to len v niektorých regiónoch, už teraz sa údajne chystá jej nástupca. Ten by podľa Jen-Hsun Huanga, CEO spoločnosti NVIDIA, mohol byť predstavený skôr ako by sme si mohli myslieť.

nvidia-logo-540x540

Huang tiež podotkol, že spoločnosť pracuje na novej generácii čipu Tegra, ktorý má niesť kódové označenie Project Logan. Založený má byť na architektúre dobre hodnoteného grafického čipu NVIDIA GeForce Titan. “Bude obsahovať všetky architektonické prepracovanosti, ktoré môžeme vidieť aj na PC“, povedal Huang. SHIELD 2 by mohol byť predstavený spolu s novým procesorom podobne ako to bolo pri NVIDIA Tegra 4. Pravdepodobným mesiacom predstavenia by mohol byť január 2014. 

Spoločnosti NVIDIA sa v poslednom roku nepodarilo veľmi presadiť svoj Tegra 4 čip a v podstate ho vo svojich zariadeniach nepoužil žiadny z renomovaných výrobcov. Aj preto NVIDIA predstavila vlastný referenčný tablet Tegra Note, od ktorého dúfa zvýšenie záujmu o čipy z vlastnej produkcie. NVIDIA však zaznamenala aspoň jedno malé víťazstvo, keď sa jej čip rozhodla použiť spoločnosť Xiaomi v smartfóne Mi3.

Náš tip
Project SHIELD: Živé fotografie z MWC 2013

Zdroj: androidcommunity

22.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+