MojAndroid

Majitelia najnovšieho iOS zariadenia iPhone 5S prišli na nemilé zistenie. Pohybové senzory v tomto zariadení sú vcelku nepresné, čo zahraniční redaktori portálu Gizmodo dokázali v porovnaní s predošlou verziou zariadenia iPhone 5. Zmeny vidieť v natívnej aplikácii Kompas aj v porovnaní s klasickou buzolou, pričom rozdiel medzi skutočnosťou a zobrazovanou hodnotou v iPhone 5S bol aj 10%.

iPhone 5S

Na podobné chyby sa sťažovalo isté percento používateľov iPhonu 5S s najnovšou verziou systému iOS 7 už dlhšie. Nepresnosť sa však netýka len kompasu, ale aj iných senzorov ako akcelerometer, gyroskop alebo vodováha. Rozdiely medzi skutočnosťou a hodnotami, ktoré zobrazoval iPhone 5S sú dosť markantné, pričom používatelia upozorňujú najmä na chyby v hrách, ktoré používajú akcelerometer alebo na chyby navigácie, ktorá kvôli nepresnému kompasu môže spôsobiť vaše stratenie sa v neznámom teréne. Scenár problémov však môže byť značne objemnejší.

iPhone 5S

Problém v iPhone 5S je zložitejší, ako sa na prvý pohľad zdá. Ide totižto o kombináciu softvérovej aj hardvérovej chyby, čo znamená, že po svete sú milióny týchto zariadení, každý zle kalibrovaný a každý do iného smeru. Ide teda o problém, ktorý nebude možné v budúcnosti odstrániť a majitelia iPhonov 5S sa s ním musia len zmieriť. Sťažovať sa môžu priamo u výrobcu, kde táto chyba vznikla. Najpravdepodobnejším scenárom je pokazená kalibrácia senzorov pri výrobe, čo sa len tak nedá opraviť vlastnoručne alebo aktualizáciou systému.

Zdroj: Gizmodo

4.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+