MojAndroid

Dnes nás sleduje každý. Vlády, bezpečnostné agentúry, hackeri. Všetci spomenutí dokážu využiť neznalosť majiteľov smartfónov a tabletov na to, aby o nich zistili údaje, ktoré by inak nikomu nedali. Do tejto kategórie jednoznačne spadajú aj fotografie a video. Vedeli ste o tom, že vo svojom smartfóne alebo tablete máte z najväčšou pravdepodobnosťou nainštalovanú aplikáciu, ktorej ste (vedome či nevedome) povolili používanie fotoaparátu bez akýchkoľvek obmedzení? A že tieto aplikácie majú aj právo pristupovať k internetu a zasielať nasnímané zábery majiteľom aplikácie?

Promo 6

Touto problematikou sa zaoberajú šikovní developeri z Trenčína, ktorí na Google Play vystupujú pod názvom Better Tomorrow Apps. Ich najnovší titul Blokuj Kameru (v angl. Camera Block) umožňuje softvérové aj hardvérové vypnutie kamery vo vašom Android zariadení, čo zamedzí jej zneužívaniu tretími stranami. Ochrániť si pritom môžete zadnú aj prednú kameru a na ich (de-)aktivovanie môžete použiť dokonca aj widget alebo skratku v notifikačnej lište. Aplikácia sa pritom v Obchode Play nachádza v dvoch verziách, bezplatnej, ktorá nefunguje medzi 18:00 a 22:00 a zobrazuje reklamy a v platenej verzii, kde za poplatok 0,99€ získate bezproblémové fungovanie 24/7 a prostredie bez reklám.

Aplikácia Blokuj Kameru je pritom veľmi jednoduchá a intuitívna. Spĺňa svoj účel a je určená naozaj každému používateľovi, ktorému nie je ukradnuté jeho súkromie. Autori na vývoji svojho titulu neustále pracujú a čoskoro by mala pribudnúť aj funkcia zobrazenia “náhodne zachytených snímok”, ktoré by bez aplikácie a vášho povolenia boli odoslané neznámym osobám a spoločnostiam. Ak vás táto aplikácia zaujala, nainštalujte si ju pomocou našich widgetov nižšie.

Verzia: 1.50
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.50
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 1,99 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 1,99 €

24.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+