MojAndroid

Konceptov, ako budú vyzerať populárne modely smartfónov niektorých výrobcov je na internete mnoho. Jeden, ktorý nás ale nepochybne zaujal je ten, ktorý pochádza z portálu galaxyS5info. Prekvapil nás nielen svojim dizajnom, ale aj použitými technológiami. Mohol by takto vyzerať smartfón budúcnosti od spoločnosti Samsung?

galaxy-s5-concept1

Nový Samsung Galaxy SV by podľa konceptu mal disponovať 5,3 palcovým flexibilným displejom zahnutým okolo okrajov zariadenia. Niečo podobné sme mohli vidieť už aj na výstave CES 2013, kde spoločnosť predstavila prototyp smartfónu s takýmto displejom. Klasické ovládacie prvky nahradili tlačidlá zobrazené na displeji, pomocou ktorých je možné ovládať hlasitosť a ďalšie funkcie telefónu. Dobré známe Home tlačidlo tiež prešlo redizajnom a namiesto klasického hardvérového tlačidla sa tu nachádza na dotyk reagujúce tlačidlo s podsvietením.

Galaxy-S5-Youm-Flexible-Display

Neustále populárnejšie sú odolné zariadenia, Samsung by sa pri Galaxy S5 mohol taktiež vydať touto cestou. Aj tento koncept ráta s touto možnosťou a ponúka telo odolné voči vode, prachu a nárazom. Vyrobené je z hliníka.  Tlačidlo zapnutia je kapacitné a meniace sa podsvietenie slúži na indikáciu zmeškaných hovorov, SMS alebo prichádzajúcich e-mailov, či iných udalostí. Po stranách sú umiestnené až štyri reproduktory.

Galaxy-S5-home-button-touch-sensor Galaxy-S5-power-button-touch-sensor

Praktickým je tiež prepínač profilov, pomocou ktorého je možné jednoducho prepnúť do úsporného režimu s úsporou energie na úrovni až 50% oproti normálnemu režimu. Zariadenie obsahuje aj sloty pre SIM, pamäťovú kartu a nabíjanie, ktoré sú umiestnené do jedného miesta tak, aby zaručili zariadeniu unikátny dizajn a funkcie.

 Galaxy-S5-charging-port-sim-card-and-micros-sd-slot

Srdcom Galaxy S5 bude procesor Exynos 5 Octa s taktom 2GHz spolu s 3GB RAM. Model by mal byť dostupný v troch pamäťových variantoch s 32, 64 alebo 128 GB vnútornej pamäte. Samozrejmosťou je prítomnosť fotoaparátu, ktorý ponúkne rozlíšenie 16 Mpix s optikou Carl Ziess a xenónový blesk. Samung má použiť vlastný snímač S:Vision, ktorý si výborne poradí so snímkami v noci aj vo dne. Hlavný fotoaparát dopĺňa ešte predná kamera s rozlíšením 3,2 Mpix a možnosťou natáčať 720p video. Na rad prichádza ešte samotná batéria, ktorá vďaka kapacite 3200 mAh zabezpečí dlhú výdrž na batériu. Podporované má byť aj bezdrôtové nabíjanie.

galaxy-s5-rear-camera

Koncept Samsungu Galaxy S5 nás zaujal a jeho parametre vôbec nie sú nereálne. Bude však Samsung meniť dizajn svojich zariadení tak zásadne, ako to je napríklad pri tomto koncepte? To s istotou teraz nevieme povedať, jedno je však isté. Fanúšikov smartfónov Galaxy S by to určite potešilo.

galaxy-s5-specs

23.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+