MojAndroid

Ak patríte medzi tých čo poznajú CyanogenMod, tak vás určite poteší správa o ich ďalšom raste. Tím stojaci za najpopulárnejšou ROM na svete založil totižto novú spoločnosť nie s iným názvom ako CyanogenMod Inc. Jej hlavným cieľom bude spraviť CyanogenMod viac stabilným, sprístupniť ho čo najväčšiemu počtu ľudí a zjednodušiť jeho inštaláciu. Jedným z investorov čerstvo založeného startupu je Mitch Lasky zo spoločnosti Benchmark, ktorý informoval, že začínajúcemu startupu sa podarilo od sponzorov vyzbierať čiastku 7 miliónov dolárov. Údajne sa pracuje aj na spolupráci s minimálne jednou hardvérovou spoločnosťou.

cm-team

Oficiálnou stránkou CyanogenMod Inc je Cyngn.com. Spoločnosť zamestnáva 15 ľudí vrátane zakladateľa Steve Kondika a ďalších známych developerov z CM, ako Koushik Dutta, Ricarda Cerqueira, Dobie Wollerta a iných. CEO sa stal Kirt McMaster, spoluzakladateľ Boost Mobile a bývalý manažér Sony of America, Sega, či Spike TV. CyanogenMod momentálne najíma nových inžinierov a dizajnérov. Hlavnou prioritou spoločnosti je vytvorenie inštalátora ROM, ktorý sa na obchode Play má objaviť už v nasledovných týždňoch. Ako má tento ale zjednodušiť inštaláciu ROM zatiaľ nevieme s istotou povedať, keďže na jej inštaláciu budete aj naďalej potrebovať root a nahraný custom recovery. Akým smerom sa bude CynogenMod uberať nasvedčujú aj nedávno spustené CM kontá, ktoré umožňujú lokalizáciu a správu zariadenia na diaľku.

Spoločnosť sa má aj naďalej sústrediť najmä na podporu komunity, aj keď určitá dávka kritiky sa na nich vzniesla práve za to, že informácie o založení vlastnej spoločnosti držali v tajnosti. Hlavné sídlo CM sa momentálne nachádzajú Seattli s pobočkou v Palo Alto. Ako to tam vyzerá môžete vidieť aj na niekoľkých fotografiách vytvorených Koushikom Dutom.

CM3 CM

Ako ďaleko to chce spoločnosť dotiahnuť hovorí aj jej samotný predstaviteľ, ktorý chce aby sa stali “treťou najväčšou mobilnou platformou na trhu”. Ako sa bude situácia okolo CyanogenModu ďalej vyvíjať môžeme len ťažko predpovedať. Vzorom by nám však mohla byť čínska spoločnosť Xiaomi, ktorá taktiež kedysi začínala len s vývojom upravených ROM pre Android. Teraz vyrába vlastné smartfóny a láka do svojich radov aj také osobnosti, ako Hugo Barra zo spoločnosti Google.

Zdroj: androidpolice

19.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+