MojAndroid

Menej známi čínsky výrobcovia mobilných zariadení s Androidom častokrát čerpajú svoju inšpiráciu u iných úspešných modelov. V minulosti sme mohli vidieť kópiu HTC One s názvom Bear Pro alebo napodobeninu iPhone 5 s Androidom. Najnovším prípadom vykradnutého dizajnu je zariadenie o výrobcu Ramos, ktorý je v Číne populárnym výrobcom prehrávačov a tabletov. Len nedávno však predstavil nový tablet, ktorý ponúka dizajnové prvky HTC One, no v tele 7,9-palcového Android tabletu s názvom Ramos K1.

Ramos k1 napodobenina HTC one

Ramos K1 je vybavený čipom Allwinner A31s, ktorý integruje štvorjadrový Cortex A7 procesor a grafický čip Power VR SGX544. Operačná pamäť RAM dosahuje veľkosť 1 GB a vnútorná pamäť ponúka kapacitu 16 GB s možnosťou rozšírenia pomocou micro SD slotu. IPS displej tabletu má veľkosť 7,85-palcov a rozlíšenie 1024 x 768 pixelov, pričom výrobcom udávaný pozorovací uhol je 178°. Tablet integruje aj predný 2 MPx fotoaparát, ako aj zadný 5 Mpx fotoaparát s automatickým zaostrovaním. Nájdeme tu aj podporu OTG, bezdrôtovú technológiu Wi-Fi v štandardoch 802.11 b/g/n, GPS, akcelerometer alebo kompas. Batéria má kapacitu 5500 mAh, pričom udávaná doba výdrže dosahuje 8-10 hodín. Prítomný je samozrejme Android v novšej verzii 4.2.2 Jelly Bean.

Ramos k1 napodobenina HTC one

Predná stana tabletu je úplnou kópiou vlajkovej lode od HTC a ponúka dokonca aj rovnaké umiestnenie dvojice reproduktorov. Na stránkach výrobcu je zverejnená aj cena slušných 159 dolárov, čo je podľa nášho názoru viac než zaujímavá ponuka.

Zdroj: gizmochina

31.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+