MojAndroid

Android tablety nie sú práve najvhodnejšie pre profesionálnych grafikov. To sa však snaží zmeniť spoločnosť Wacom, ktorá vydala nový model Android tabletu Cintiq Companion Hybrid, ktorý ponúka špičkové parametre a najmä profesionálny stylus pre grafikov.

Wacom-Cintiq-Companion

Tablet spoločnosti beží pod operačným systémom Android 4.2 Jelly Bean a poháňa ho výkonný štvorjadrový procesor NVIDIA Tegra 4. Vo výbave nájdete aj veľký 13,3 palcový displej s rozlíšením 1920×1080 pixelov, 2GB RAM a vnútornú pamäť, ktorá podľa zakúpeného modelu môže mať kapacitu 16 alebo 32GB. Súčasťou tabletu je aj profesionálny Wacom stylus, ktorý dokáže rozpoznať 2048 úrovní tlaku a softvér Wacom Creative Canvas. Tablet tiež umožňuje pripojenie k Macu alebo PC, kedy sa správa ako druhý rozširujúci displej, na ktorom je možné kresliť a pracovať s grafikou.

Wacom-Cintiq-Companion (1)

Cintiq Companion Hybrid nie je lacnou záležitosťou a v závislosti od veľkosti vnútornej pamäte stojí 1500 alebo 1600$. K dispozícii je aj model s Windows 8 poháňaný Intel Core i7 procesorom, 8GB RAM a grafikou Intel HD Graphics 4000. Tento však v prípade variantu s 256 alebo 512GB SSD diskom stojí 2000 alebo 2500$.

Zdroj: phonearena

20.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+