MojAndroid

Dovolenkové destinácie bývajú častokrát zlatou baňou pre vreckárov alebo zlodejov, ktorí nič netušiace obete okrádajú naozaj rafinovanými spôsobmi. V dnešnej dobe však pozornosť zlodejov nie je upriamená len na peňaženky, ale aj na drahé mobilné zariadenia, ktoré si nosíme všade so sebou. Na vlastnej koži si profesionalizmus dlhoprstých lupičov vyskúšala nemecká turistka na dovolenke na Ibize. Dubajčan menom Hafid síce pozná vyspelé metódy kradnutia, no v technológiách a smartfónoch sa nevyzná až tak dobre. To sa mu stalo osudným a teraz ho poznajú státisíce ľudí po celom svete.

Hafid slodej mobilu

Aký príbeh sa teda skrýva za krádežou mobilu ? Nemecká turistka a jej priatelia si užívali dovolenku na Ibize. Prvej noci, len 5 hodín po prílete do destinácie, sa beznádejne opitá skupinka vydala na nočné kúpanie, samozrejme bez oblečenia. Svoje veci si odložili na lehátku 10m od hotela. Turistka sa však z mora vrátila k lehátku, aby si odložila svoje spodné prádlo a vtedy si všimla, že niekto ležal pod stoličkou. Nehýbal sa, nereagoval. Turistka si myslela, že to bol jej priateľ Oli, ktorého sa snažila presvedčiť aby sa k nim pridal. V tom si zmyslela, že je asi príliš opitý na to, aby sa postavil na vlastné a vrátila sa do vody. Po nejakom čase zazrela Oliho, ako kráča po schodoch z hotelovej terasy. V tom sa spýtal, kde si odložili veci. Vtedy sa všetko objasnilo. Podráždená skupinka vyliezla z vody. Všetko bolo však preč, peňaženky, doklady vrátane pasu a aj smartfóny. Polonahí, opití a mokrí sa vrátili na recepciu, ktorá im odmietla pomôcť, vraj to je bežné a nikto sa o to už nestará. Ukázalo sa, že mladíci s okuliarmi na nočné videnie sa schovávajú v dunách a čakajú, kým turisti opustia svoje veci.

Príbeh však nie je až taký zaujímavý, ako fakt, že nie príliš technicky zdatný mladík používa ukradnutý smartfón na dennom poriadku a nedal si ani námahu, aby ho vrátil do továrenských nastavení. Turistka mala v aplikácii Dropbox spustené automatické nahrávanie fotografii do cloudu, prostredníctvom mobilného internetu. Zlodej si teda s radosťou vytváral momentky zo svojho života a pôvodnej majiteľke sa vždy odosielajú na Dropbox účet. Postupom času zistila o zlodejovi mnoho informácií, napríklad, že je krajčír a spolu so svojim priateľov si založili internetový obchod s vlastným oblečením. Hafid sa dokonca snažil zbaliť kamarátky pôvodnej majiteľky mobilu, nakoľko ich kontakt našiel v jej Skype účte. Aby sa mu revanžovala, vytvorila blog (life of a stranger who stole my phone), kde pravidelne zverejňuje fotografie Hafida, spolu s vtipnými komentármi. Blog už odvtedy navštívilo takmer 2,5 milióna ľudí a z Hafida sa stala mediálna celebrita.

Hafid slodej mobilu Hafid slodej mobilu Hafid slodej mobilu

Zdroj: lifeofastrangerwhostolemyphone

 

 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+