MojAndroid

Microsoft konečne vydal oficiálnu Office aplikáciu aj pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0 a vyšším. Prináša tak jednoduchý nástroj na editáciu dokumentov, ktorý svojimi funkciami a vzhľadom kopíruje verziu nedávno uvedenú pre iPhone. Na to aby ste mohli aplikáciu používať však budete potrebovať konto vytvorené na Office 365. Microsoft samostatne fungujúci Office pre Android neponúka.

Office Mobile_4 Office Mobile__3

Office Mobile for Office 365, tak znie celý oficiálny názov, umožňuje vytváranie a editovanie dokumentov Word, Excel a PowerPoint. Nečakajte však žiadne pokročilé funkcie, ktoré by ste našli v desktopovej verzii. Microsoft vytvoril aplikáciu len za účelom korekcií – nastaviť môžete napríklad font, farbu písma, tučné písmo, kurzívu a vytvárať môžete aj komentáre.

Office Mobile_1 Office Mobile__2

Všetky dokumenty sa ukladajú do cloudového úložiska SkyDrive a môžu byť ďalej zdieľané prostredníctvom e-mailu. Jediným rozdielom oproti iPhone verzii je absencia možnosti zaplatenia predplatného na Office 365. Tu nahradilo len tlačidlo prihlásenia už pomocou existujúceho účtu. Aplikácia Office pre Android je momentálne na Google Play dostupná len pre USA. Podľa Microsoftu však bude postupne sprístupnená aj v ďalších 33 jazykoch a na 117 trhoch, medzi ktorými by sa malo objaviť aj Slovensko.

Zdroj: Verge

1.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+