MojAndroid

HTC predstavil v aktuálnom roku niekoľko mobilných zariadení vrátane vlajkovej lode HTC One a menšieho súrodenca HTC One mini. Takmer celá pozornosť je upriamená na tieto dva modely, no spoločnosť má plány presadiť sa aj v strednej triede Android zariadení, ktorá je podľa mnohých odborníkov rozhodujúca pre nejedného výrobcu. Po modeloch HTC Desire 200 a HTC Desire 600 bol predstavený ďalší model HTC 500.

HTC Desire 500

Ako sme už spomenuli, HTC Desire 500 sa svojimi hardvérovými parametrami zaraďuje do strednej triedy Android smartfónov. Displej zariadenia ponúka uhlopriečku 4,3-palcov a menšie rozlíšenie 480 x 800 pixelov. O výkon sa stará štvorjadrový procesor Snapdragon 200, ktorému sekunduje 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko ponúka kapacitu len 4 GB, no prítomný je slot pre micro SD kartu, ktorý by mal pomôcť odstrániť tento nedostatok. Zadný fotoaparát ponúka snímač s rozlíšením 8 MP s LED bleskom a procesorom ImageChip od HTC. Spoločnosť pridala aj niekoľko funkcií z vlajkovej lode HTC One, ako je BlinkFeed a Video Highlights (udalosti). Novinke však chýbajú reproduktory BoomSound, ktoré môžeme nájsť v HTC Desire 600.

Zatiaľ nie sú dostupné žiadne informácie o medzinárodnom spustení predaja, no podľa informácií sa začne predávať v Taiwane za celkom vysokú cenu 400 dolárov.

Zdroj: androidauthority

23.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+