MojAndroid

Určite si spomínate na minulotýždňový prípad s dievčaťom, ktorému vybuchol vo vrecku smartfón Samsung Galaxy S3. Dievča skutočne utrpelo hrozivú popáleninu na svojej pravej nohe a smartfón, ktorý vybuchol bol naozaj Samsung Galaxy S3. Avšak išlo o prvý prípad tohto typu a tak sa rozhodol Samsung túto udalosť podrobne preskúmať. Poverená spoločnosť  Swiss Federal Laboratories for Materials Testing and Research však vyniesla rozhodnutie, že smartfón v sebe v čase výbuchu nemal originálnu batériu, ani batériu vyrobenú spoločnosťou, ktorá má so Samsungom certifikovaný vzťah.

Samsung-Galaxy-S3-explozia-1

Samsung-Galaxy-S3-explozia-3  Samsung-Galaxy-S3-explozia-2

Dievča s popáleninou tak nemá nárok na náhradu škody od spoločnosti Samsung a dobíjať sa môže akurát na dvere spoločnosti, ktorá batériu vyrobila. Toto zranenie je ukážkovým príkladom toho, čo sa môže stať, keď vo svojom zariadení máte necertifikované súčiastky a mali by sa z toho poučiť mnohí používatelia takto “vylepšených” zariadení. Rovnako však môžeme upokojiť ostatných majiteľov zariadenia Samsung Galaxy S3, ktorí sa doteraz báli o svoje zdravie. Ak nemáte vo svojom smartfóne neoriginálne batérie, ste v bezpečí.

Zdroj: AndroidPolice

20.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+