MojAndroid

Podľa najnovších analýz spoločnosti Canalys, v roku 2014 ovládnu trh inteligentné hodinky – predať by sa ich malo až 5 miliónov. Canalys pri príležitosti zverenia tejto informácie prišiel na verejnosť aj s definíciou inteligentných hodiniek. Podľa nich sú inteligentné hodinky múdre zariadenia, ktoré je možné nosiť na tele pripnuté na akejkoľvek jeho časti, pričom takéto zariadenia slúžia na viacero účelov a podporujú aplikácie tretích strán.

Sony_SmartWatch

V roku 2012 sa podľa Canalysu predalo “iba” 330 000 inteligentných hodiniek, z čoho najviac bolo značky Sony a Motorola. Pri takomto tempe by sa do konca roka 2013 mohol počet predaných hodiniek zvýšiť na 500 000, no najväčší “boom” príde až v budúcom roku, keď svoje produkty predstavia firmy ako Google, Apple, Samsung, či napríklad Microsoft.

“Inteligentné hodinky budú pre technologický trh rovnako dôležitými zariadeniami pri vývoji, ako iPady spoločnosti Apple, ktoré definovali trh pre tablety,” povedal Chris Jones, analytik spoločnosti Canalys. “Softvérové platformy viazané na inteligentné hodinky otvoria obrovský priestor pre developerov, ktorí budú môcť písať nové tituly pre šport, fitness, či napríklad zdravie.” Na svoje by si však mali prísť aj výrobcovia klasických hodiniek, ktorým sa tvorí rovnako obrovský priestor pre rozvoj a spoluprácu s väčšími firmami.

sonostar-smart-watch-650x0

Ak je pravdou všetko, čo sa doteraz popísalo o inteligentných hodinkách, tak sa máme na čo tešiť. Takéto produkty totižto vytvoria nový osobitný trh, kde nebude núdza o prudký rozvoj, ani konkurenčné boje. Najmä, keď zoberieme do úvahy prítomnosť firiem ako Apple, Google, či Samsung. Rozhodne však bude zaujímavé sledovať všetky novinky a správy z tejto oblasti. Ako sa ku otázke inteligentných hodiniek staviate vy? Kúpite si takýto produkt alebo ste dokonca už teraz jeho majiteľom?

Zdroj: DigiTimes

17.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+