MojAndroid

Po offline navigáciách pokračujeme v našom seriáli Aplikácie pre môj Android a prinášame vám výber tých najlepších offline máp. Tie využijete pri dovolenke alebo turistike v zahraničí, ale aj v horách na Slovensku, kde nie je dobré pokrytie signálu a nemáte prístup k mobilnému internetu. Veríme, že si z nášho zoznamu Android aplikácií vyberiete aj vy a s mapami vo svojom smartfóne, či tablete budete spokojní. Tu je to najlepšie z offline máp, čo vo vašom Android zariadení môžete mať nainštalované.

android-mapy

Locus Maps

Už dlhšiu dobu je medzi používateľmi Android zariadení aplikácia Locus Maps veľmi obľúbená. Často ju používajú nielen turisti, ktorí v nej nachádzajú plnú podporu pre väčšinu ciest, ktorými prechádzajú, ale aj outdooroví športovci, ktorí sa pomocou Locus Maps dokážu rýchlo orientovať v teréne. Okrem podpory pre mapy OSM, Freemap, SHOCart, SmartMaps, MapQuest, Navigasi, Turaterkep, NzTopoMaps, Osmapa.pl, ChartBundle a ďalších ponúka Locus Maps aj vektorové mapy, ktoré využijete najmä pri vysokohorskej turistike. Samozrejmosťou je aj možnosť navigovania na vami zadané miesto, zobrazenie bodov záujmov či dokonca vyhľadávane miest vo vašom okolí.

locus-maps-main

Celá aplikácia Locus Maps funguje po stiahnutí máp offline a ponúka výborné možnosti orientácie nielen pri športe, ale napríklad aj pri geocachingu, ktorý sa stal v poslednej dobe populárnym nielen vo svete, ale aj na Slovensku. Aplikácia poteší aj podporou nahrávania vašich trás, importom a exportom údajov a zahanbiť sa nedá ani v navigovaní hlasom. Ak vás zaujala, môžete si ju stiahnuť ako bezplatnú alebo platenú verziu pre vaše Android zariadenie.

Verzia: 3.30.2
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 3.30.2
Aktuálna cena: 7,49 €
Verzia: 3.30.2
Aktuálna cena: 7,49 €

City Maps 2Go

Okrem prírody sa počas dovolenky môžete vybrať aj za spoznávaním nových miest po celom svete. V tom prípade vám príde vhod aplikácia City Mas 2Go, ktorá do vášho zariadenia prináša offline mapy miest a obcí po celom svete. Viac ako 6900 máp s vyznačenými POI a informáciami o miestach priamo zo serveru Wikipedia je zárukou toho, že sa v neznámom meste na dovolenke či výlete nestratíte.

city-maps-2go-main

Aplikácia City Maps 2Go je dostupná bezplatne pre 5 máp akýchkoľvek miest a 1 doplnkové informácie zo serveru Wikipedia, pre neobmedzené sťahovanie je potrebné zakúpenie plnej verzie aplikácie za 1,99 EUR. Ak však patríte medzi náruživých turistov, tých pár drobných pre vás nebude určite problémom. Odkazy na stiahnutie oboch verzií aplikácie nájdete nižšie.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 8,99 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 8,99 €

Yandex.Maps

Spoločnosť Yandex stojí za vývojom mnohých zaujímavých aplikácií. Jednou z nich je nepochybne aj titul Yandex.Maps, ktorý prináša offline mapy pre Android zariadenia. Využijete ich najmä pri cestovaní cez Rusko, Ukrajinu alebo Turecko, čo sú čoraz populárnejšie krajiny pre slovenských turistov. V týchto destináciách nájdete detailne spracované mapy miest a prírody, ktoré sú spracované v aplikácii s pekným a jednoduchým prostredím. Yandex.Maps potešia aj plánovačom cesty, satelitnými snímkami miest alebo reálnym zobrazením cestných prekážok.

yandex-main

Aplikácia Yandex.Maps ponúka veľa možností pre turistov, vodičov aj športovcov. Nájdete tu miesta záujmov a nechýba ani vyhľadávanie lokalít, ktoré by ste chceli navštíviť. Aplikácia je samozrejme dostupná bezplatne a po stiahnutí máp funguje offline. Jedinou nevýhodou je absencia podpory externých máp, na úkor toho však aplikácia ponúka detailnejšie spracovanie máp a vyhľadávanie.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Ďalšie offline mapy

Máme pre vás pripravených niekoľko ďalších titulov s offline mapami. Nechýbajú aplikácie lokalizované len pre Slovensko alebo Českú republiku a pridávame aj aplikácie, ktoré nevyužijete na klasické navigovanie, ale napríklad pri posedení s priateľmi.

Verzia: 7.0.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 7.0.2
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 5.2.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 5.2.0
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.4.7
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.4.7
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Náš tip
Ako sprístupniť mapy offline v novej aplikácii Google Maps [NÁVOD]

Záver

Google Play Store ponúka naozaj bohatú nádielku offline máp a každý z používateľov má niekoľko možností, ktoré môže na zobrazenie offline máp využiť. Budeme radi, ak sa s nami podelíte o váš tip na offline mapy a rovnako nás poteší aj váš hlas v našej ankete nižšie. V komentároch nám píšte vaše skúsenosti s takýmito aplikáciami a príbehy, ako vám offline mapy v zahraničí, ale aj doma pomohli.

Používam offline mapy:

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

11.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+