MojAndroid

Ako sa hovorí, nešťastie nikdy nechodí samo a tento týždeň to platí o juhokórejskom výrobcovi Samsung, ktorý má naozaj zlé obdobie. Len pred niekoľkými dňami sme vás informovali o mladej Švajčiarke, ktorej vybuchol Galaxy S III priamo vo vrecku nohavíc a dnes tu máme ďalšiu podobnú správu – Samsung Galaxy S4 sa jej majiteľke zo Spojených arabských emirátov vznietil v noci počas nabíjania.

Vznietenený Samsung Galaxy S4 1

Sarah Shurrab, obyvateľka mesta Abú Zabí, pripojila večer svoj len mesiac starý telefón Galaxy S4 na nabíjačku, aby sa jej počas noci dobila batéria. Okolo druhej v noci sa však zobudila, aby skontrolovala svoje malé dieťa a vtedy zacítila zvláštny zápach. Jeho zdrojom bol práve Galaxy S4, ktorý sa vznietil v oblasti microUSB konektoru a pomaly tlel.

Náš tip
Samsung Galaxy S III explodoval dievčaťu priamo vo vrecku nohavíc

Na internete už niekoľkokrát objavili fotografie telefónov, ktoré ich majitelia „pripiekli“ v mikrovlnnej rúre, otvorenom ohni, alebo s nimi stvárali podobné kúsky, tieto fotografie však vyzerajú reálne a dôvodom vznietenia bol zrejme nejaký skrat. Čo je však zarážajúce, maloobchodný predajca, u ktorého si Sarah telefón kúpila, jej ho odmietol zameniť a odmietol vymeniť aj kryt Flip Cover, ktorý si kúpila samostatne a pri vznietení sa tiež poškodil. Situácia sa radikálne zmenila až vtedy, keď Sarah o prípade informovala miestne médiá a tie sa skontaktovali priamo so zástupcami spoločnosti Samsung. Ako následne uviedla sama majiteľka zhoreného Galaxy S4, telefón aj s krytom Flip Cover jej nakoniec vymenili za nový kus a ako kompenzáciu jej poskytli ešte ďalší Galaxy S4. Jedná sa však údajne len o výnimku, vo všeobecnosti Samsung neuplatňuje kompenzačnú politiku výmenou kus za kus.

Vznietenený Samsung Galaxy S4 3 Vznietenený Samsung Galaxy S4 2 Vznietenený Samsung Galaxy S4 4

Otázkou však stále zostáva, čo presne bolo príčinou vznietenia a či sa jednalo naozaj o skrat. Miestne médiá sa s touto otázkou obrátili na pobočku Samsung Gulf Electronics, ktorá im poskytla vyhlásenie, že poškodený telefón už majú k dispozícii a zisťujú, čo bolo príčinou celého incidentu. Ak sa v tejto záležitosti objavia nové fakty a konkrétna príčina vznietenia, budeme vás samozrejme informovať.

Zdroj: anroidbeat.com, emirates247.com

10.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+