MojAndroid

Google už 9. augusta vypne službu Latitude , ktorá bola súčasťou Google Máp. Odstavené budú aj API, ktoré boli súčasťou aplikácií tretích strán, čo znamená, že už nebudú schopné využívať údaje o vašej polohe. Od 9. augusta už tak nebudete môcť zdieľať svoju polohu s priateľmi pomocou Latitude, ktorý bol odstránený aj z najnovšej verzie aplikácie Google máp. Výhodou služby bolo aj ukladanie histórie navštívených miest, ktoré ste mohli následne sledovať z webového prostredia k dátumu, ktorý ste si sami zvolili.

latitude

Nemusíte však zúfať, Google ponúka k službe Latitude alternatívu v podobe Google+. Sociálna sieť od Google v spolupráci s aplikáciou nainštalovanou v zariadení, dokáže automaticky zdieľať informácie o polohe v okruhu vašich známych. Zoznam priateľov uložených v Latitude však Google automaticky  na Google+ nepremiestni. Využívali ste túto službu?

Zdroj: engadget Foto: thenextweb

10.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+