MojAndroid

Rôzne operačné systémy nie sú len otázkou mobilných zariadení. Rovnako bohatá ponuka OS je dostupná aj pre naše PC a notebooky, preto nás vôbec neprekvapuje na internete kolujúci návod na nainštalovanie Androidu 4.2.2 pre Windows PC. Nakoľko sme stránka zaoberajúca sa Androidom, rozhodli sme sa, že vám tento návod prinesieme aj my. Pozrite sa na nižšie vypísané kroky a v prípade záujmu si podľa nich môžete nainštalovať Android 4.2.2 na váš Windows PC aj vy.

Pozn.: Podobný návod by mal byť dostupný rovnako aj pre počítače s Mac OS X.

Pozn.2: Inštalovanie Androidu 4.2 na svoj PC robíte na vlastné riziko a za prípadne vzniknuté škody v žiadnom prípade neručíme. Autora návodu nájdete v zdroji článku.

jelly-bean

Postup:

1. Stiahnite si Oracle Virtual Box pre váš počítač. Na oficiálnej stránke stiahnite súbor určený pre váš operačný systém, v našom prípade Windows (X86/AMD64).

2. Nainštalujte si Virtual Box pomocou .exe súboru, ktorý ste si stiahli. Zatiaľ nie sú potrebné žiadne špeciálne nastavenia, stačí potvrdiť nainštalovanie všetkých ovládačov.

3. Po nainštalovaní spustite Virtual Box a vľavo hore zvoľte “New”, čím vytvoríte nový virtuálny PC.

4. Svoj nový PC pomenujte, zvoľte typ “Linux” a verziu “Other Linux”.

virtualbox-1

5. Zvoľte veľkosť operačnej pamäte pre Android 4.2 Jelly Bean, najmenej však 512 MB. Odporúčame vám zvoliť 1024 MB a viac.

virtualbox-2

6. Vytvorte nový virtuálny hard-disk zvolením možnosti “Create virtual hard drive now”. V ďalšom kroku ponechajte označenú možnosť VDI (VirtualBox Disk Image).

7. V ďalšom kroku zvoľte typ disku, buď z fixnou veľkosťou alebo s dynamicky sa zväčšujúcou veľkosťou. Ak si zvolíte fixnú veľkosť, zvoľte v ďalšom kroku najmenej 8 GB (potrebných pre samotný Virtual Box). Počkajte, kým Virtual Box vytvorí imaginárny HDD.

virtualbox-3

8. Stiahnite si inštalačný súbor pre Android 4.2.2 (určený pre váš PC, v našom prípade X86 verzia).

9. Vo Virtual Boxe zvoľte novo vytvorený počítač, v ľavom hornom rohu Settings -> Storage ->v Storage Tree zvoľte “Empty” a v atribútoch na pravej strane obrazovky zvoľte “IDE Secondary Master” a zaškrtnite možnosť “Live CD/DVD”.

virtualbox-4

10. Kliknite na ikonu CD vpravo od “IDE Secondary Master”, zvoľte “Choose a virtual CD/DVD disk file” a otvorte .iso súbor s Androidom 4.2.2, ktorý ste si stiahli. Potvrďte svoju voľbu stlačením “OK”.

11. Na hlavnej obrazovke Virtual Boxu zvoľte svoj virtuálny PC a stlačte “Start”.

12. Po spustení zvoľte šípkami a tlačidlom Enter voľbu “Install Android X86 to harddisk”. Ďalej zvoľte “Create/Modify partitions”.

virtualbox-5 virtualbox-6

13. Zvoľte “[ New ]” -> “[ Primary ]” -> Zvoľte veľkosť HDD v megabajtoch a potvrďte stlačením Enteru na voľbe “[ Beginning ]”. Ďalej zvoľte “[ Write ]” a zápis potvrďte napísaním “yes” a stlačením Enteru. Nakoniec zvoľte “[ Quit ]”.

virtualbox-7

14. Potvrďte inštalovanie Androidu na sda1 a zvoľte typ “ext3”. Enterom potvrďte formátovanie disku “sda1”. Dvakrát za sebou potvrďte “Yes” pre inštalovanie bootloadera Grub a  ďalší zápis. Počkajte, kým prebehne inštalovanie Androidu.

15. Podobne ako v 9. kroku odoberte z Virtual Boxu .iso súbor s Androidom (pomocou ikony CD s červeným znamienkom mínus), reštartujte Virtual Box a spustite Android.

16. Po zobrazení loga Android by sa vám mal spustiť operačný systém a klasické nastavenia jazyka. Nech sa páči, môžete používať Android 4.2 Jelly Bean na vašom PC! :-)

Ak po spustení Androidu nevidíte kurzor myši, zvoľte v otvorenom okne “Machine” -> “Disable mouse integration”. Android 4.2 Jelly Bean by mal fungovať vo vašom PC bez akýchkoľvek problémov. Ak patríte medzi zdatnejších používateľov, môžete si meniť atribúty virtuálneho PC v nastaveniach programu, prípadne vyskúšať inštaláciu ďalších verzií Androidu. Ak ste inštaláciu skúšali, napíšte nám do komentárov, či bola úspešná a či ste zaznamenali nejaký problém.

Zdroj: PhoneArena

6.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+