MojAndroid

Počet dostupných riešení v segmente spotrebnej elektroniky, ktoré sú pripojené k internetu alebo domácej sieti stále narastá a Intel si je toho plne vedomý. Od inteligentných zámkov vchodových dverí, žiaroviek s podporou Wi-Fi, televízií až po chladničky, všetko je možné v dnešnej dobe pripojiť na sieť, vdýchnuť trocha inteligencie a ovládať bezdrôtovo. Technologický fanúšikovia alebo tzv. geekovia si dokážu takúto inteligentnú domácnosť vytvoriť aj svojpomocne prostredníctvom pomocou rôznych platforiem, ako je Arduino, Beagle Boards, atď. Ich programovanie a vytvorenie vzájomnej súdržnosti medzi rôznymi modulmi je niekedy zložíté. Najmä z tohto dôvodu pracuje spoločnosť Intel na univerzálnej platforme, ktorá by zaručovala spoluprácu všetkých zariadení, komunikáciu s takmer všetkými PCB pomocou rôznych bezdrôtových protokolov.

liveintel22-1

Sprostredkovateľom komunikácie je middleware, ktorý pracuje na báze ad-hoc. Na videu môžete vidieť jeden z príkladov využitia. Ak baby monitor zaregistruje plač dieťaťa, odošle príkaz do najbližšej stereo súpravy, aby spustila nejaké jemné melódie na upokojenie dieťaťa. Systém je možné jednoduchým spôsobom programovať pomocou prostredia vytvoreného v HTML 5, takže budete môcť nastavovať vašu inteligentnú domácnosť aj z vášho Android tabletu, či smartfónu. Jedná sa o veľmi zaujímavé riešenie, ktorý by uľahčilo prácu mnohým fanúšikom tohto trendu. Pozrite sa na nižšie uvedenú reportáž portálu Engadget, kde je tento systém predstavovaný.

Zdroj: Engadget

26.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+