MojAndroid

Už čoskoro by sme sa mohli dočkať významného pokroku v technológii bezdrôtového nabíjania. Najnovším členom Allian­ce for Wire­less Power (A4WP) sa totižto stal Intel, ktorý sa pripojil k viac ako 40 ďalším firmám, ako Broadcom, Qualcomm či Samsung Electronics. Jeho cieľom je skoncovať s klasickým nabíjaním prostredníctvom kábla.

W4

Konzorcium chce vytvoriť nový ekosystém bezdrôtového prenosu energie, ktorý prinesie slobodu pre používateľov spotrebnej elektroniky. A4WP v januári tohto roka vydala sériu nových štandardov pre bezdrôtové nabíjanie založenú na mag­ne­tic­kej re­zo­nan­cii, ktorá umožňuje nabíjanie zariadení bez priameho kontaktu so zdrojom energie. Intel dúfa, že sa mu podarí rozšíriť technológiu, ktorá umožní používateľom nabíjať smartfóny a tablety v blízkosti notebooku. Možné má byť aj dobíjanie viacerých zariadení súčasne, ktoré môžu byť od nabíjacej podložky vzdialené maximálne 45mm.

Nového spôsobu nabíjania mobilných zariadení sa pravdepodobne v tomto roku ešte nedočkáme. Masová výroba čipov by podľa Grahama Robertsona, vice prezidenta pre marketing v IDT, mala byť spustená až v budúcom roku, kedy by sa mali objaviť aj prvé notebooky a ultrabooky s touto technológiou.

Zdroj: PCworld

24.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+