MojAndroid

Farebná jednoduchá hra Air Dance je už druhým titulom, ktorý vyvinul slovenský autor Juraj Pančík. Ide o titul s jedinečným spracovaním, nielen po hernej, ale aj grafickej a funkčnej stránke. Nakoľko máme s Jurajom dobré vzťahy, prezradil nám, ako jeho hra vznikala a aké úskalia počas jej tvorby musel prekonať. Jeho príbeh je naozaj zaujímavý a len pre informáciu, Juraj so svojou hrou vyhral 3. miesto na krajskom kole stredoškolskej odbornej činnosti.

air-dance-maijn

“Hru Air Dance som začal vyvíjať v decembri 2012, keď bol veľkým hitom titul Hill Climb Racing. Fascinovalo ma, ako niekto dokázal vytvoriť takú úspešnú hru s ovládaním, o ktoré sa starajú len 2 tlačidlá. Začal som teda uvažovať o tom, ako vytvorím niečo nové, zábavné a pritom jednoduché, aby na ovládanie boli potrebné len jeden alebo dva prsty na obrazovke. Napadla ma varianta, kde by bolo vznášadlo s dvoma motormi, keď držím ľavú časť obrazovky bude sa vznášadlo otáčať do ľava, keď budem zas držať pravú časť obrazovky, bude sa vznášadlo otáčať do tej strany. Ak chcem ísť smerom akým som otočený, budem držať obidve strany obrazovky. A to bol začiatok Air Dance.”

Juraj nám ďalej opísal aj to, ako ho napadlo vytvoriť nekonečný level, do ktorého neskôr pridal rôzne ohodnotenia a zmien sa dočkalo aj samotné vznášadlo. To je možné vo finálnej verzii hry upravovať a vylepšovať. Výnimočným však nie je len ovládanie, ale aj odmeny za samotnú hru. Juraj totižto počas práce ako programátor v zahraničí prišiel na to, ako by celkový systém odmien vylepšil. Na um mu prišli #hashtagy, ktoré sú známe najmä na sociálnej sieti Twitter. V Air Dance tak nehrá hráč len pod svojím menom, ale môže zbierať skóre za skupinu alebo spoločnosť – napr. #HelpKidsWithCancer. Aj to je jedna z množstva vecí, ktorá robí tento titul výnimočným a vyčleňuje ho z klasického delenia hier na Google Play Store.

Okrem vlastného typu ovládania a špeciálneho systému odmeňovania ponúka hra Air Dance aj pekne spracovanú grafiku. O tú sa postarala Jurajova kamarátka, ktorá momentálne býva v Kanade. Grafické spracovanie vám môže byť známe, rovnaká osoba totižto vytvorila grafiku aj v Jurajovej prvej hre Meteorites. Celkovo je hra Air Dance veľmi intuitívna a je určená všetkým vekovým kategóriám. Výborne pri nej zabijete chvíľku nudy, no dokáže vás potrápiť aj na dlhšiu dobu. Ako celá hra vyzerá a o čom je, vám ukáže nasledujúce video.

Ak vás titul Air Dance zaujal, stiahnite si ho pomocou nášho odkazu z Google Play Store. Juraj sa ospravedlňuje za prítomnosť reklám, nakoľko je však jeho hra uložená na serveroch spoločnosti Amazon v Írsku, potrebuje si aspoň čiastočne vykryť náklady. Veríme, že vám pri hraní takáto maličkosť nebude vadiť a že si hru dosýtosti užijete!

Verzia: 1.2.8
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.2.8
Aktuálna cena: Zdarma

18.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+