MojAndroid

Vitajte pri ďalšom pokračovaní nášho seriálu Aplikácie pre môj Android. Ďalšia časť tohto seriálu, v ktorom vám predstavujeme výber tých najlepších aplikácií z rôznych oblastí, sa bude venovať športovým titulom a pri výbere sme úzko spolupracovali so spoločnosťou Google Slovensko, ako aj s našimi fanúšikmi na Google+Facebooku. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo by si mal každý správny športovec a fanúšik Android technológií nainštalovať do svojho smartfónu.

Náš tip
Aplikácie pre môj Android: RSS čítačky

Endomondo

Najobľúbenejšou športovou aplikáciou, ktoré doporučili fanúšikovia Google+ stránky slovenského Googlu (google.com/+googleslovensko), je Endomondo. Ide o komplexne spracovaný titul zaoberajúci sa meraním rôznych dát pri praktikovaní takmer akéhokoľvek typu športu. Za jeho hlavné plusy musíme označiť veľmi pekne spracované prostredie, prehľadné mapy a obrovské množstvo informácií, ktoré aplikácia počas aktivity zaznamenáva. Veľmi dôležitým prvkom je aj sekundárne spracovanie informácií, ktoré prebieha na webstránke aplikácie. Tu sa opäť stretáme s prehľadným prostredím a množstvom funkcií, čo nás núti túto aplikáciu opäť len pochváliť.

endomondo-1

Zaujímavým je externé príslušenstvo, pomocou ktorého si môžete napríklad merať tep srdca pri behu či inej aktivite. Podporu tu však nájde aj ANT+ a Smart príslušenstvo od Sony. Zaujímavou je aj funkcia handsfree tlačidla, pomocou ktorého dokážete do slúchadiel prehrať audio-informáciu o aktuálnom stave vašej aktivity, prípadne ju dlhším podržaním tlačidla dočasne zastaviť, aby ste si mohli oddýchnuť. Endomondo je výbornou voľbou pre všetkých športovcov bez rozdielu v aktivite, ktorú vykonávajú a ak športujete pravidelne, odporúčame vám plnú verziu aplikácie, ktorá prináša bonusové funkcie ako krokomer, osobné súťaženie alebo grafy vašich aktivít.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Z profilu Google Slovensko na Google+:

Gabriel Németh
Používam Endomodo – jednoduché, stabilné, veľa možností.

Braňo Puzder
Používam Endomondo, hlavne pre pestrú ponuku športov a prehľadnosť aplikácie.

Tomáš Petrík
Používam Endomondo – najviac mi vyhovuje po funkčnej stránke a najviac sa mi páči po grafickej stránke.

RunKeeper

Veľmi dobre spracovanou aplikáciou je aj RunKeeper. Ten ponúka nielen prehľadné a jednoduché prostredie, ale aj množstvo funkcií, koré ocení každý športovec s Android zariadením. Okrem sledovania najdôležitejších informácií o vašej aktivite dokáže RunKeeper v reálnom čase zobrazovať vašu polohu na prehľadnej mape, takže sa vám nemôže stať, že by ste napríklad počas behu zablúdili v neznámom lese. To však nie je všetko.

runkeeper-1

RunKeeper rovnako ponúka používateľom aj možnosť pripojenia externého príslušenstva, ktoré detailnejšie meria vaše údaje. Výborne je spracovaná aj webstránka RunKeeper.com, ktorá zbiera údaje z aplikácie a vytvára váš osobný športový denník, kde si môžete nielen prezrieť sumár svojich aktivít, ale aj stanoviť cieľ alebo obohatiť komunitu o informácie, ktoré ste počas športovej aktivity nadobudli. RunKeeper je nielen o športe, ale aj o tom ako a s kým športujete. Nakoľko je aplikácia so všetkými funkciami dostupná bezplatne, odporúčame ju naozaj každému.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Z profilu Google Slovensko na Google+:

Karol Vörös
Používam Runkeeper a Noom. V podstate si ale vystačíte s jednou.

Erik Oravec
Používam RunKeeper, lebo v dobe, kedy som ho začal používať, nič lepšie a bezplatné nebolo a Nike+ pre Android ešte neexistovalo.

Maroš Marcin
Používam Runkeeper, lebo sa mi zdal najjednoduchší a som s ním spokojný. 

Runtastic

Runtastic je ďalšou výborne spracovanou športovou aplikáciou pre používateľov Android zariadení. Okrem prehľadného a farebného prostredia patria medzi jeho pozitívne vlastnosti aj zobrazenie priamo na mape (dokonca v 3D cez Google Maps) a široké možnosti, čo sa spracovania nahromadených informácií týka. Výnimkou v tomto prípade nie sú ani grafy a podrobné spracovanie dát priamo počas aktivity, pričom všetky dôležité informácie vidíte priamo na displeji zariadenia.

runtastic-1

Ani Runtastic nezaostáva za konkurenciou a prináša podporu pre pripojenie externého príslušenstva, konkrétne inteligentných hodiniek Sony SmartWatch a kompletnej ponuky produktov značky Life Fitness. Priamo v aplikácii nechýbajú ani možnosti pre stanovenie si dlhodobejšieho cieľu, grafy s vyhodnotenými údajmi a poteší aj prítomnosť špeciálneho hudobného prehrávača, ktorý je priamo súčasťou aplikácie. Runtastic pracuje výborne pri akejkoľvek športovej aktivite a jeho výhodou je aj bohaté množstvo doplnkových aplikácií priamo od výrobcu, ktoré vám pomôžu s kompletným zaznamenaním akejkoľvek vašej športovej aktivity.

Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,99 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,99 €

Tipy na ďalšie športové aplikácie

Z výberu športových aplikácií pridávame niekoľko ďalších titulov, ktoré stoja za vyskúšanie a svojimi funkciami môžu konkurovať vyššie uvedeným aplikáciám.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma

Záver

Na Google Play Store sa nachádza veľmi veľa kvalitných športových aplikácií a vybrať najlepšiu z nich nie je jednoduchá úloha. V redakcii však už dlhodobo využívame titul RunKeeper, s ktorým sme všetci nadmieru spokojní, a preto by sme vám ho z tohto výberu odporučili. Za najväčšiu výhodu tohto titulu považujeme jeho prehľadnosť a komplexnosť, čo sa funkcií a spracovania dát týka, pričom je veľmi dobre, že je dostupný so všetkými vlastnosťami zadarmo a podporuje aj použitie externého príslušenstva pre takmer akýkoľvek šport. Ak teda hľadáte komplexnú aplikáciu s prehľadným prostredím, skúste RunKeeper. Používate inú Android aplikáciu pre monitorovanie športových aktivít a chcete sa podeliť o váš názor? Hlasujte v našej ankete a zanechajte nám komentár pod článkom.

Za spoluprácu na tomto článku ďakujeme spoločnosti Google Slovensko. Ďalšie zaujímavé novinky z dielne Google, ako aj rôzne informácie zo slovenskej pobočky Google nájdete na ich oficiálnej Google+ stránke. Pre zobrazenie najnovších aktivít našej stránky, navštívte MojAndroid.sk Google+ profil.

Náš tip
Aplikácie pre môj Android: Čítačky elektronických kníh

Akú športovú aplikáciu používate vo svojom Android zariadení?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

10.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+