MojAndroid

Väčšina moderných smartfónov využíva po pripojení k počítaču známy Media Transport Protocol (MTP), ktorý umožňuje kopírovať a prenášať medzi zariadeniami rôzne typy súborov. Stále sa však nájdu používatelia, ktorým viac vyhovuje klasický USB Mass Storage režim. Ak vlastníte Samsung Galaxy S III alebo Note II s rootom, riešenie je jednoduché a bezplatné – aplikácia SG USB Mass Storage Enabler.

SG USB Mass Storage Enabler b SG USB Mass Storage Enabler a

Aplikácia je dostupná priamo na Google Play a ako uvádza autor, sám ju úspešne testoval na telefónoch Galaxy S III (GT-I9300) a Note II (GT-N7100). Mala by však bez problémov fungovať aj na telefónoch Samsung Galaxy S4 (GT-I9500, GT-I9505, SGH-I337) a Samsung Grand Duos (GT-I9082).

Ako už bolo spomenuté, aplikácia má jedinú základnú funkciu – umožniť rýchle prepnutie telefónu z režimu MTP do Mass Storage. Dá sa tak urobiť priamo v aplikácii, alebo pohodlnejšie pomocou widgetu na domovskej obrazovke. Na fungovanie programu SG USB Mass Storage Enabler je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu BusyBox z Google Play.

Verzia: 56
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 56
Aktuálna cena: Zdarma

Autor upozorňuje, že aplikácia umožňuje zapnúť režim Mass Storage iba v prípade pamäťovej karty, prístup do vnútorného úložiska telefónov nie je možný kvôli softvérovým a hardvérovým obmedzeniam. Napriek tomu sa jedná o šikovnú aplikáciu, ktorá sa môže hodiť mnohým používateľom a je zadarmo (obsahuje však reklamy). Ak vás aplikácia zaujala, môžete si pozrieť príslušné vlákno na xda-developers.com.

Verzia: 2.3.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.3.1
Aktuálna cena: Zdarma

3.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+