MojAndroid

Sova, Delfín, Kengura a Panter. To sú názvy nových paušálov slovenského operátora Orange, ktoré budú jeho nosnou službou pre nasledujúce obdobie. Ich základom je cena 10 centov za minútu do všetkých sietí, 12 centov do zahraničia a prítomnosť  nejakej formy “nekonečna” v každom z nich. Existuje aj možnosť dočasne prerušiť platenie za paušál. Dostupné budú od 30. mája 2013.

Orange predstavuje Ideálne paušály
Orange predstavuje Ideálne paušály

Netradičné názvy zo zvieracej ríše sa operátor podľa vlastného vyjadrenia rozhodol použiť, nakoľko sa jedná o osvedčený medzinárodný koncept skupiny France Telecom – Orange. Paušály sú ľahšie identifikovateľné a symbolizujú stotožnenie sa zákazníka so základnými charakteristikami zvieratiek. Všetky paušály obsahujú nejakú tzv. neobmedzenú službu a majú spoločných niekoľko  kľúčových prvkov:

  • 10 centov za 1 minútu hovoru do všetkých sietí v SR
  • 12 centov za 1 minútu hovoru do sietí v EU, Švajčiarsku, Kanade a USA
  • 6 centov za sms do SR, EU, Kanady aj USA

Každý z paušálov obsahuje tiež bonusovú službu, ktorú si navyše zákazník môže zmeniť za inú.

Paušál Sova

Orange predstavuje Ideálne paušály - Sova
Orange predstavuje Ideálne paušály – SOVA a DELFÍN

Operátor ho charakterizuje ako voľbu pre rozvážnych s neobmedzenými volaniami na 3 alebo 5 čísel v sieti Orange. Hodí sa pre ľudí, ktorí väčšinu času komunikujú s obmedzeným okruhom známych.

Sova 10 € Sova 15 €
Mesačné predplatné na volania do všetkých sietí SR a na dáta, SMS a MMS správy 10 € 15€
Predplatené dáta (po ich prečerpaní sa uplatňuje znižujúca sa cena) 10 MB 10 MB
Odporúčaná Bonusová služba Nekonečné volania na 3 čísla v Orangei Nekonečné volania na 5 čísel v Orangei
Mesačný poplatok 10 € 15 €

 

Pre zákazníkov, ktorí nepotrebujú k paušálu Sova mobilný telefón, ponúka operátor zľavu 10% z mesačného poplatku. Sova 10 € tak zákazníka vyjde mesačne na 9 eur a Sova 15€  na 13,50 eura.

Paušál Delfín

Orange predstavuje Ideálne paušály - Delfín
Orange predstavuje Ideálne paušály – Delfín

Je určený pre spoločenských ľudí a obsahuje neobmedzené správy a prístup na sociálne siete.

Delfín 15 € Delfín 20 €
Mesačné predplatné na volania do všetkých sietí v SR 5 € (=50 minút) 10 € (=100 minút)
Nekonečné SMS a MMS do všetkých sietí v SR do všetkých sietí v SR
Dátovo neobmedzený internet (po vyčerpaní limitu sa rýchlosť spomalí na 64 kB/s) 250 MB 500 MB
Neobmedzený prístup na sociálne siete Facebook, Pokec, Libon Facebook, Pokec, Libon
Odporúčaná Bonusová služba Orange hudba 6 mesiacov Orange hudba 6 mesiacov
Mesačný poplatok 15 € 20 €

Pre študentov a držiteľov študentských preukazov ponúka operátor pre oba paušály Delfín zľavu z mesačného poplatku 5 eur. Delfín 15 € tak bude stáť 10 eur a Delfín 20 € 15 eur.

Paušál Kengura

Operátor ho charakterizuje ako paušál pre starostlivých s neobmedzeným kontaktom s rodinou a blízkymi.

Kengura 25 € Kengura 30 €
Mesačné predplatné na volania do všetkých sietí SR a na dáta, SMS, MMS správy aj dáta 10 € (=100 minút)
Nekonečné hovory v sieti Orange do všetkých sietí v SR
SMS a MMS do všetkých sietí v SR 50 100
Predplatené dáta (po ich prečerpaní sa uplatňuje znižujúca sa cena) 10 MB 10 MB
Roamingová služba Moja Európa
Odporúčaná Bonusová služba Poistenie faktúr Poistenie faktúr
Mesačný poplatok 25 € 30 €

Paušál Panter

Má byť určený pre ambicióznych ľudí, ktorí chcú využívať svoj smartfón naplno bez obmedzení.

Panter 35 €  Panter 40 €
Nekonečné hovory do všetkých sietí v SR do všetkých sietí v SR
Nekonečné SMS a MMS do všetkých sietí v SR do všetkých sietí v SR
Dátovo neobmedzený internet (po vyčerpaní limitu sa rýchlosť spomalí na 64 kB/s) 500 MB 3000 MB
Roamingová služba Moja Európa so zvýhodnenými dátami*
Odporúčaná Bonusová služba TV v mobile TV v mobile
Mesačný poplatok 35 € 40 €

* krajiny EU a Chorvátsko, Island, Lichtenštajnsko a Nórsko

Orange tiež zákazníkom ponúka zľavu vo výške 20% na služby pre domácnosť:

  • Internet na doma DSL
  • FiberNet
  • Orange TV
  • FiberPlay

Trvanie zľavy sa odvíja od využívania jednotlivých paušálov. S paušálom Sova získa zákazník zľavu na 6 mesiacov, s Delfínom na 9 mesiacov, s Kengurou na 12 mesiacov a s Panterom na 18 mesiacov.

Dátová poistka, zmeny vo viazanosti a splátkovaní, aplikácia Libon pre neobmedzené hovory a sms

V každom paušále sú navyše obsiahnuté dáta s dátovou poistkou a cenovým stropom maximálne 15 eur mesačne. Orange tak podľa vlastných slov dáva zákazníkovi istotu, že všetky paušály, ktoré neobsahujú nekonečné dáta, budú obsahovať základný balík 10 MB, po ktorých bude aplikovaný ochranný mechanizmus pred vysokou spotrebou za dáta.

Operátor tiež umožní určiť si dĺžku viazanosti pri každom paušále, alebo prejsť na nižší balík. Pri každom paušále sa zákazník môže rozhodnúť, či si zoberie paušál bez telefónu, alebo zvolí viazanosť 12 či 24 mesiacov, od ktorej sa odvíja systém zliav na telefóny. Zákazníci, ktorí sa rozhodnú pre niektorý z Ideálnych paušálov a nevezmú si pritom akciový telefón, automaticky získajú 10 % zľavu na mesačný poplatok, ak sa zaviažu na 15 mesiacov.

Ďalšou novinkou je služba Prestávka, ktorá znamená možnosť pre každého zákazníka automaticky a bezplatne prerušiť platenie paušálu počas zmluvnej viazanosti až na 6 mesiacov.V praxi to znamená, že pokiaľ zákazníci vedia, že ich čaká obdobie, kedy by služby v rámci paušálu vôbec nevyužívali, tak si jednoducho výšku svojho mesačného poplatku môžu znížiť na ľubovoľnú sumu či nulu na obdobie od 1 do 6 mesiacov.

Koncept splátkovania, ktorý zákazníkom umožňuje rozdeliť si dotovanú cenu telefónu, či tabletu na mesačné splátky, teraz Orange rozširuje a sprístupňuje všetkým zákazníkom bez ohľadu na ich paušál a bez ohľadu na dobu, po ktorú využívajú služby Orangeu, minimálne však 12 mesiacov. Následne si môžu vybrať ľubovoľné zariadenie a sumu zaň až do výšky 500 eur rozdeliť na bezúročné splátky.

Novinkou je tiež aplikácia Libon, určená pre Android a iOS. Umožňuje neobmedzené a bezplatné hovory v HD kvalite, bezplatné správy a vizuálnu odkazovú schránku. Všetky uvedené funkcie platia samozrejme len v rámci komunikácie v aplikácii Libon.

Poistenie faktúry a prenos mesačného poistného

Mesačné predplatné môžu zákazníci využívať ako kredit na hovory, internet v mobile či SMS/MMS správy. V prípade, že zákazník za fakturačné obdobie nevyčerpá celý kredit, môže si ho preniesť do nasledujúceho fakturačného obdobia. Prenos kreditu je dostupný ku ktorémukoľvek Ideálnemu paušálu za sumu 99 centov mesačne, prípadne je už priamo súčasťou mesačného poplatku za paušál.

Poslednou novinkou je poistenie faktúry. V prípade zložitej životnej situácie, akou je napríklad strata zamestnania, uhradí za zákazníka poisťovňa až šesť poistných plnení vo výške priemernej mesačnej faktúry pred poistnou udalosťou, prípadne jednorázovo 6-násobok priemernej faktúry pred poistnou udalosťou. Poistenie faktúry je odteraz zahrnuté už priamo v mesačnom poplatku vybraných paušálov, prípadne si ho zákazníci môžu aktivovať za sumu 99 centov mesačne k ľubovoľnému paušálu.

Zdroj: Orange

 

28.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+