MojAndroid

ZTE dnes v Monacu oficiálne predstavil nástupcu populárneho smartfónu ZTE Grand X IN. Podobne ako predchodca, aj Grand X2 je poháňaný procesorom spoločnosti Intel, tentokrát je ale použitý čip z nového radu Clover Trail+. Dvojjadrový Intel Atom Z2580 je taktovaný na frekvenciu 2GHz a sekunduje mu 1GB operačnej pamäte RAM. Nový Atom ponúkne prvotriedny výkon so svojou hyper-threading technológiou a dlhú životnosť batérie, vďaka 32 nm výrobnej technológii. Nový procesor od Intelu poráža v benchmarkoch dokonca aj Samsung Galaxy S4 alebo HTC One.

Grand X2 In PR -1

TIP: ZTE Grand X IN medzi TOP 10 najpredávanejšími smartfónmi, chystá sa jeho nástupca

ZTE Grand X2 disponuje 4,5 palcovým IPS displejom s rozlíšením 720 x 1280 bodov a obsahuje tiež kvalitný 8 Mpix fotoaparát so stabilizáciou obrazu, ktorý dokáže zaznamenať až 24 snímkov za jednu sekundu. Vnútorná pamäť telefónu má kapacitu 8GB a dá sa rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet microSD. Dlhú životnosť na jedno nabitie by v spojení s úsporným procesorom mala zabezpečiť batéria s kapacitou 2000 mAh. Operačným systémom je Android 4.1 Jelly Bean s vlastnou používateľskou nadstavbou. Ostatné technické parametre spoločnosť zatiaľ neupresňuje, už čoskoro by sme sa však mali dozvedieť ďalšie detaily.

Nový ZTE Grand X2 sa má v Európe začať predávať v 3Q tohto roka. Jeho cena zostáva zatiaľ neznáma, no podobne ako pri jeho predchodcovi by mohla byť veľmi zaujímavá.

15.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+