MojAndroid

Spoločnosť Sony sa v poslednej dobe teší veľkej mediálnej pozornosti najmä v mobilnom segmente. Vlajkovej lodi, predstavenej začiatkom roka sa darí pomerne dobre, no zdá sa že Sony má vo svojom rukáve ešte zaujímavejšie zariadenia, ktoré sa dostanú na trh až v druhej polovici roka. Nedávno sme vás informovali o pripravovanom high-end smartfóne s kódovými označeniami Honami, ktorý ponúkne 20 Mpx fotoaparát a pozornosti neušiel ani prvý tabletofón Togari. Novinky z produktového portfólia spoločnosti by však mali ponúknuť aj kvalitnejšie displeje. Triluminous display technológia, ktorú Sony predstavil začiatkom roka by sa totižto mala mala objaviť v budúcich Android smartfónoch.

Sony triluminos technologia

Portál Nature vysvetľuje princíp novej technológie:

“Kontrast dnešných plochých obrazoviek začína so zdrojom svetla. Konvenčné LCD používajú modré LED podsvietenie s vysokou intenzitou, ktorého žiara je premenená vrstvou fosfóru s cieľom vytvoriť širokopásmové biele svetlo, využívané na tvorbu pohyblivých TV obrázkov. Nové Triluminos televízie využívajú namiesto toho kombináciu nepokrytej modrej LED s tenkou sklenenou trubičkou naplnenou kvantovými bodkami. Dva druhy kvantových bodiek absorbujú časť modrého svetla z podsvietenia a znova ich vyžarujú ako čisté červené a zelené svetlo. Výsledné biele svetlo je na vlnových dĺžkach týchto troch konkrétnych farieb intenzívnejšie, ako biele svetlo vytvorené fosforom potiahnutými LED, čo znamená, že na obrázkoch môžeme pozorovať viac farby”.

Technológia mala byť pôvodne určená len pre televízie z produkcie spoločnosti, no podľa portálu TechPinas by sa mala dostať aj do budúcich smartfónov poháňaných systémom Android: “Počas rozhovoru hlavy spoločnosti Sony Philippines potvrdil, že Triluminos displej sa určite  dostane aj na smartfóny Sony Xperia”. Takéto displeje by mohli byť odpoveďou na konkurenčné riešenia napríklad od spoločností Samsung a HTC, ktoré momentálne ponúkajú kvalitné AMOLED a Super LCD displeje. 

Zdroj: engadget, phonearena

30.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+