MojAndroid

Od prestavenia vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 sme mohli zazrieť niekoľko testov odolnosti tohto zariadenia, ktoré boli porovnávané väčšinou s konkurenčným zariadením od Apple a mohli sme vidieť aj test odolnosti skla Gorilla Glass 3. Nedávno sa však objavil nový test smartfónov Samsung Galaxy S4, Galaxy S III a iPhone 5 od spoločnosti SquareTrade, ktorá je známa za poskytovanie predĺženej záruky pre spotrebnú elektroniku.

Samsung Galaxy S4 iPhone 5 droptest

Test zahŕňa odolnosť voči pádu z rovnakej výšky za pomocou mechaniky, ktorá pomáha napodobiť rovnaké podmienky pádu každého, z trojice smartfónov. Okrem toho môžeme vidieť test odolnosti voči vode, kde si zariadenia poradili veľmi dobre, až na Galaxy SIII, ktorému odišiel reproduktor. Na základe výsledkov, SquareTrade vypracoval skóre odolnosti, ktoré je založené na fyzikálnych vlastnostiach zariadení. Smartfóny sú ohodnotené na stupnici 1-10, kde vyššie číslo má väčšie riziko rozbitia v dôsledku náhodnej nehody.

Nemusíme však zariadenia rozbíjať nato, aby sme zistili, že rozmerovo menšie a ľahšie zariadenia, ako je iPhone 5, budú menej náchylné na poškodenie pri páde a iných náhodných udalostí. “Náš výskum a skúsenosti ukazujú, že aj tie najmenšie charakteristiky zariadenia môžu  výrazne ovplyvniť jeho rozbitnosť: Rozloženie hmotnosti môže ovplyvniť spôsob, akým sa otáča pri voľnom páde a zvýšiť pravdepodobnosť pádu na displej; zariadenia s gumovými krytom sa menej kĺžu a rozmery zariadenia môžu ovplyvniť, ako pohodlne sa vojde do vrecka džínsov. Pravdepodobnosť poškodenia v dôsledku takýchto bežných situácií nebola nikdy vyššia.”

Zdroj: squaretrade, phonearena

30.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+