MojAndroid

Spoločnosť Prestigio je na slovenskom trhu dobre známa najmä vďaka svojim cenovo dostupným tabletom a smartfónom. Ponúka široké portfólio zariadení, ktorých cena niekedy začína už pod úrovňou 100 eur a hoci nie vždy môžeme hovoriť o ideálnych zariadeniach, určite si nájdu svojich spotrebiteľov, čo dokazujú aj nedávno zverejnené štatistiky spoločnosti. Podobným produktom s ľudovou cenou, je aj 7 palcový tablet s trochu krkolomným názvom, GeoVision GV7777. Od iných tabletov v tejto kategórii sa však odlišuje jedným zásadným spôsobom. Obsahuje totižto vstavaný digitálny DVB-T tuner, vďaka ktorému sa po vysunutí antény zabudovanej do tela tabletu stáva plnohodnotným televíznym prijímačom.

Prestigio GeoVision GV7777_3

Obsah balenia

Tablety od Prestigia sú dobre známe aj svojim bohatým príslušenstvom, ktoré sa po rozbalení nachádza v balení. Štandardnou výbavou je kožený obal a nabíjačka. V prípade GeoVision GV7777, ktorý spája funkcie tabletu, GPS navigácie a televízie, však pribalila spoločnosť aj redukciu z micro USB na klasické USB, či nabíjačku a stojan do automobilu. Tento pozostáva z dvoch častí a môžete ho použiť ako na pripevnenie k čelnému sklu auta, tak aj ako stojan pri sledovaní videa alebo už spomínanej televízie.

Prestigio GeoVision GV7777_8

Časť stojanu s prísavkou k čelnému sklu auta, disponuje dvoma otočnými kĺbmi, ktorými môžete nastaviť sklon a natočenie tabletu. Nejde práve o najkomfortnejšie riešenie, ktoré môžete použiť vo svojom automobile a je značne obmedzené samotným sklonom predného skla. Tablet sa nám nepodarilo usadiť práve podľa našich predstáv a bol zbytočne vysoko, čím prekážal vo výhľade vodičovi. Zadná kamera umiestnená v strede vám v tomto prípade tiež veľmi neposlúži, pretože jej pri nakrúcaní zavadzia konštrukcia stojanu. Každopádne berieme stojan ako bonus, ktorý iní výrobcovia neponúkajú.

Prestigio GeoVision GV7777_6 Prestigio GeoVision GV7777_5 Prestigio GeoVision GV7777_4

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a obsah balenia,
  2. časť: Konštrukcia,
  3. časť: Displej, výkon a pamäť,
  4. časť: Operačný systém, DVB-T prijímač
  5. časť: Multimédiá, komunikácia a konektivita,
  6. časť: Batéria a záverečné hodnotenie.
13.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+