MojAndroid

Obchod s aplikáciami spoločnosti Google, určený pre používateľov operačného systému Android, má podľa posledných známych čísel už viac ako 700 tísíc aplikácií a hier. Nie všetky sa však dajú pokladať za kvalitné a vhodné na používanie. Narozdiel od konkurenčného Appstore, Google je otvorený všetkým aplikáciam, ktoré prejdú jeho automatickými filtrami a kontrolami bezpečnosti. Apple má k tomuto účelu vyhradené vlastné ľudské zdroje, ktoré aplikácie pred publikovaním otestujú. Ak spĺňajú stanovené kritéria bezpečnosti a kvality, tak až potom sú schválené.

Google-Spring-Clean

Na Google Play sa z vyššie zmieňovaného dôvodu častokrát dostanú aj nekvalitné aplikácie. Google robí ich pravidelné čistky, no v mesiaci február ich z Google Play Store zmizol rekordný počet – viac ako 60 tisíc. Niektorí developeri ich stiahli sami, väčšinu z nich však odstránil Google pre porušovanie pravidiel “Play Store Developer program policies“. Dôvodom mala byť tiež nízka kvalita aplikácií, medzi ktorými sa nachádzali najmä tie, ktoré sa týkali zvonení a sťahovania MP3 súborov.

Zdroj: phonearena 

9.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+