MojAndroid

Spoločnosť Lenovo je nepochybne veľkým hráčom v počítačovom priemysle, kde ponúka zaujímavé riešenia vo všetkých cenových hladinách. V mobilnom segmente je však ďaleko za konkurenciou, no situácia sa pomaly začína meniť. Počas veľtrhu CES 2013 predstavil Lenovo veľmi zaujímavý model Android smartfónu s označením K900, ktorý patrí medzi prvé zariadenia s dvojjadrovým procesorom Intel Atom z rady Clover Trail+. Okrem toho boli predstavené aj smartfóny z nižšej kategórie a dnes sme sa dozvedeli nové informácie o pripravovanom zariadení s označením P780.

Lenovo-IdeaPhone-K900-MWC2013-5obr. smartfón Lenovo K900

Špekulácie uvádzajú, že pripravovaný Lenovo L780 sa svojimi hardvérovými špecifikáciami zaradí k zariadeniam strednej triedy a bude vybavený veľkým 5-palcovým displejom s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. Okrem toho by mal disponovať úsporným štvorjadrovým procesorom MediaTek MT6589 s doposiaľ neznámou pracovnou frekvenciou a 1GB veľkosťou pamäte RAM. Vnútorné úložisko bude mať veľkosť 8 GB, kamera rozlíšenie 8 Mpix a smartfón bude pracovať na Androide 4.2. Najväčším ťahákom, ktorý by mal prilákať potenciálnych kupcov bude však masívna 4000 mAh batéria.

Povráva sa, že pripravovaný model sa bude vo veľkej miere podobať na predchádzajúci produkt Lenovo P770. Žiadne bližšie informácie o dostupnosti ani cene zatiaľ nie sú dostupné.

Zdroj: androidauthority

21.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+