MojAndroid

Sony po niekoľkých špekuláciách a uniknutých obrázkoch, dnes konečne odhalil nový smartfón s názvom Xperia SP. Novinka prináša konštrukciu vyrobenú z prémiových materiálov. Zariadenie obklopuje rám vyrobený z hliníka a narozdiel od Xperie Z mu nechýba vlastná hardvérová spúšť fotoaparátu. Ďalšou dizajnovou inováciou je farby meniaci „transparentný prvok“ s možnosťami podsvietenia, ktorý si môžete nastaviť podľa seba tak, aby vás upozorňoval na prichádzajúce hovory, textové správy alebo dokonca pulzoval v rytme vašej obľúbenej hudby. Telo Xperie SP má rozmery 130,6 x 67,1 x 9,98 mm a hmotnosť 155 gramov.

Xperia SP

Xperia SP disponuje 4,6 palcovým HD Reality displejom s technológiou Bravia Mobile Engine 2. Táto prináša lepší vizuálny zážitok, keďže zanalyzuje typ sledovaného obsahu a obraz automaticky prispôsobí. Novinka je poháňaná dvojjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960) s taktom 1,7GHz a operačnou pamäťou RAM s kapacitou 1GB. Pre požívateľa je dostupná vnútorná pamäť s veľkosťou 8GB, ktorá je rozšíriteľná prostredníctvom pamäťových kariet micro SD. Vo výbave nechýba kvalitný fotoaparát s 8Mpix snímačom Exmor RS. O konektivitu sa stará WiFi, Bluetooth 4.0 a podporované sú aj štandardy MHL a DLNA. Operačným systémom je Android 4.1 Jelly Bean s používateľskou nadstavbou TimeScape. Dlhú životnosť zabezpečí po odpojení z nabíjačky vstavaná batéria s kapacitou až 2300 mAh a technológia STAMINA, ktorá predlžuje výdrž v pohotovostnom režime.

Kľúčové vlastnosti smartfónu Xperia SP

  • Precízne vypracovaný rám z odlievaného hliníka
  • Výnimočne jasný 4,6” 720p HD Reality Display s Mobile BRAVIA® Engine 2
  • Funkcie One-touch s NFC na zobrazovanie obsahu na vašom TV alebo zdieľanie  hudby a fotiek medzi jednotlivými zariadeniami
  • 4G LTE pre superrýchlu a surfovanie na internete
  • Jedinečný ‘transparentný prvok’ môže byť nastavený, aby menil farby pri upozorňovaní na prichádzajúce hovory a správy. Alebo sa jednoducho dá nastaviť tak, aby pulzoval v rytme vašej hudby – to vás odlíši od ostatného davu.
  • 8MP kamera s rýchlym snímaním so senzorom “Exmor RS pre mobily”, HDR a prvotriedny automatický režim Superior Auto zabezpečia tie najlepšie fotky, dokonca aj v noci alebo proti silnému osvetleniu
  • Režim pre optimalizáciu výdrže batérie Battery STAMINA Mode
  • Dostupný v bielom, červenom a čiernom farebnom prevedení

Sony Xperia SP bude celosvetovo dostupná od druhého štvrťroku 2013 v bielom, červenom a čiernom farebnom prevedení. O cene zatiaľ spoločnosť neinformovala.

Xperia SP_2

Zdroj: SONY

18.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+