MojAndroid

Google ako jedna z najväčších spoločností založených na profite z reklám, dnes odstránila z oficiálneho obchodu Google Play všetky aplikácie pre blokovanie reklám. Takýto krok sa od Googlu dal očakávať a nebude z neho profitovať len on, ale aj ďalší vývojári, ktorých príjem je zabezpečovaný práve prostredníctvom reklám free verzii ich aplikácií. To isté platí aj o webových stránkach, ktorých existencia je založená práve na  reklamách. Google sa rozhodol, že aplikácie pre tento účel porušujú sekciu 4.4 v zmluve o distribúcii, ktorá zakazuje publikovanie aplikácií, ktoré “môžu narušovať, ničiť alebo neoprávnene pristupovať k zariadeniam, serverom, sieťam služieb akejkoľvek tretej strany, vrátane, ale nie výhradne, k Android používateľom, Googlu alebo mobilným operátorom.

111912b-e1360835284562

Otázne je, prečo sa Google k tomuto kroku uchýlil až teraz. Blokovacie aplikácie boli na Google Play takmer od počiatkov služby, no zdá sa, že až teraz sa ich Google rozhodol odstrániť. Aplikácie, ako napríklad populárny Adblock Plus, si budete môcť stále nainštalovať pomocou externých odkazov a inštalačných súborov APK. Treba si však dávať pozor odkiaľ sťahujete, pretože práve aplikácie nachádzajúce sa mimo Google Play sú najčastejším zdrojom nebezpečného malwaru.

Zdroj: Phonearena

14.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+