MojAndroid

Výkonný riaditeľ spoločnosti Google, Larry Page, len pred malou chvíľou oznámil prostredníctvom oficiálneho blogu zmenu manažmentu v spoločnosti. Andy Rubin, hlavný viceprezident pre mobilný a digitálny obsah, zmenil vedúcu pozíciu vývoja systému Android a zastáva novú, bližšie nešpecifikovanú úlohu v spoločnosti. Jeho miesto zastúpi hlavný viceprezident pre služby Chrome a Apps, Sundar Pichai. Google ani Rubin nevysvetlili dôvod pre zmenu riadenia, no vzhľadom na jeho vynikajúce výsledky s Androidom, bude jeho nová úloha vysokou prioritou spoločnosti.

Andy Rubin nevedie android

Podľa slov Larryho Pagea, Andy Rubin predstavil Android vedeniu Google v roku 2004 a veril, že open-source by mohol stáť na čele inovácií v mobilnom priemysle. Tento vysoký cieľ sa mu nakoniec podarilo dosiahnuť ani nie za 10 rokov tvrdej práce. Google teraz spolupracuje s viac než 60 výrobcami zariadení, globálne bolo aktivovaných viac ako 750 miliónov zariadení a z obchodu Google Play stiahli používatelia už 25 miliárd aplikácií.

Vývoj Androidu teraz povedie Sundar Pichai, ktorý má podľa vyjadrenia Larryho Pagea “talent pre vytváranie produktov, ktoré sú technicky vynikajúce a zároveň ľahko ovládateľné, pričom miluje veľké stávky”. Výborným príkladom je Chrome. Pod jeho krídlami získal stovky miliónov používateľov, vďaka svojej rýchlosti, jednoduchosti a bezpečnosti. Page je optimistický a verí, že Pichai odvedie obrovský kus práce v ďalšom vývoji Androidu.

Zdroj: Google

13.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+