MojAndroid

Začalo sa to objavením bezpečnostnej chyby na zariadeniach Samsung Galaxy, ktorá umožňovala na zlomok sekundy získať prístup do smartfónov cez uzamknutú obrazovku. Po tom, čo si používatelia prečítali o tejto chybe, mnohí začali experimentovať a hľadať ďalšie nedostatky. Takto Sean McMillan objavil novú metódu, ktorá narozdiel od predchádzajúcej poskytuje plný prístup k domovskej obrazovke smartfónu Samsung Galaxy S III.

Samsung_GalaxyS3_1

Pre vyvolanie chyby musíte  na uzamknutej obrazovke stlačiť tlačidlo “tiesňový hovor”, potom navštíviť ponuku núdzových kontaktov. Odtiaľ stlačte home tlačidlo a nasledovne rýchlo stlačte tlačidlo vypnutia/zapnutia. Dôležité je načasovanie a nie vždy sa vám to podarí. Avšak v prípade úspechu sa stlačením tlačidla napájania dostanete na domovskú obrazovku a zaujímavé je, že zámok obrazovky sa neobjaví až do ďalšieho reštartu smartfónu. Takýmto spôsobom odstránite akékoľvek dostupné metódy zabezpečenia prístupu, ako je vzor alebo kód a získate prístup do smartfónu, čo je viac znepokojivé než predchádzajúca správa.

McMillan vraj testoval túto metódu na troch rôznych smartfónoch Galaxy S III a na všetkých sa mu metódu podarilo úspešne aktivovať. Redaktorom viacerých zahraničných webov sa to podarilo rovnako, no zdá sa, že bezpečnostná chyba je prítomná len na verzii Androidu 4.1.2 Jelly Bean. Je možné, že chyba nie je spôsobená samotným Androidom, ale vznikla pri úprave softvéru  spoločnosťou Samsung. Ak skúšate chybu na svojej Galaxy S III, dajte nám vedieť či sa vám podarilo obísť ochranu a dostať sa do smartfónu pomocou tejto metódy.

MojAndroid TIP: Bezpečnostná chyba Samsung Galaxy zariadení umožňuje obísť zamknutú obrazovku

Zdroj: engadget

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+