MojAndroid

Spoločnosť Samsung v Barcelone oficiálne predstavila nové Android zariadenia Galaxy Young a Galaxy Fame. Obidva sú vybavené jednojadrovým procesorom s taktom 1GHz a operačným systémom Android 4.1 Jelly Bean. Novinky budú k dispozícii aj vo verzii Dual SIM s funkciou Always On. Vďaka tomu nikdy nezmeškáte žiadny telefónny hovor, pretože bude presmerovaný na druhú SIM kartu. Technológia Hybrid Dual SIM vám umožní používať 3G dáta na jednej SIM karte a zároveň na druhej SIM karte prijímať hovory.

GALAXY YoungGALAXY Fame

Samsung Galaxy Young naľavo, Galaxy Fame napravo

Samsung Galaxy Young

Samsung GALAXY Young je kompaktný smartfón vybavený dotykovým HVGA displejom s veľkosťou 3,27 palca. Okrem vyššie zmieňovaného procesora, disponuje tiež 768 MB RAM a vnútornou pamäťou s veľkosťou 4GB, ktorú je možné rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet micro SD maximálne o 64GB. O vytváranie fotografií a videí sa stará 3Mpix fotoaparát. Konektivitu zabezpečujú technológie WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 a HSPA s prenosovými rýchlosťami 7,2 (download) a 5,76 (upload) Mbps.

Samsung Galaxy Young
Samsung Galaxy Young

Samsung GALAXY Fame

Samsung GALAXY Fame sa výbavou podobá modelu GALAXY Young. Disponuje však lepším 5-megapixelovým fotoaparátom, NFC technológiou a konektivitou Bluetooth 4.0. Displej má v tomto prípade pri rovnakom rozlíšení uhlopriečku 3,5 palca a operačná pamäť RAM kapacitu 512 MB.

Samsung Galaxy Fame
Samsung Galaxy Fame

Oba telefóny je možné tiež ovládať pohybom. Potrasením prístroja obnovíte a aktualizujete widgety a ostatný obsah. A ak práve hovor nemôžete prijať, obrátením telefónu displejom nadol zvonenie vypnete.

Inteligentné funkcie dopĺňa prednastavený Samsung Game Hub Lite, ktorý umožňuje jednoduchý prístup k plne optimalizovaným hrám. S Cloud (webové úložisko) ponúka bezpečné a jednoduché možnosti synchronizácie, zálohovanie a ukladanie informácií, ako sú kontakty, záložky a SMS.

Samsung GALAXY Young bude k dispozícii v bielom, tmavomodrom, bordeaux a striebristom prevedení za 135 €. Model Samsung GALAXY Fame v perlovo bielom a metalicky modrom prevedení za 189 €. Oba modely sa objavia na slovenskom trhu v apríli.

28.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+