MojAndroid

Práve prebiehajúci veľtrh MWC 2013, jedna z najväčších udalostí mobilného priemyslu, priniesla už niekoľko noviniek zo sveta Android smartfónov a tabletov. Pred malou chvíľou predstavila spoločnosť Alcatel svoju odpoveď na konkurenčné high-end smartfóny v podobe modelu One Touch Idol X. Hoci Alcatel v posledných rokoch nepatrí medzi najväčších výrobcov smartfónov, týmto zariadením si môže napraviť svoju reputáciu.

Alcatel One Touch Idol X

Nový One Touch Idol X je vybavený veľkým 5-palcovým IPS displejom s Full HD rozlíšením a narozdiel od súčasných smartfónov ponúka minimalistický rámček okolo displeja, čím uberá na robustnosti celého riešenia. Zariadenie poháňa 4-jadrový procesor MediaTek MT6589 s frekvenciou 1,2 GHz, ktorý sa postará o plynulý beh systému Android 4.1 Jelly Bean. Rovnako, ako u mnoho iných produktov od spoločnosti Alcatel, konfigurácia sa líši podľa trhu na ktorom sa predáva. To isté platí aj tu a budeme môcť vidieť verzie s 13 Mpix alebo 8 Mpix kamerou a podporou jednej alebo dvoch SIM kariet. Idol nie je vybavený LTE čipom, no ponúka pripojenie pomocou technológie HSPA + do rýchlosti až 42Mbps. Vnútorná pamäť má veľkosť 16 GB, navyše ju možete rozšíriť pomocou microSD slotu.

Alcatel One Touch Idol X

Alcatel One Touch Idol X by mal zaujať najmä svojím 7 mm tenkým telom a spomínaným 2,4 mm rámčekom. Netradičný dizajn dopĺňa možnosť vybrať si z rôznych druhov farieb zadného krytu. Spoločnosť neprezradila žiadne údaje o dostupnosti ani cenu, no náš šéfredaktor Michal Chabada sa nachádza priamo na veľtrhu v Barcelone, takže vás o cene a ďalších špecifikáciách budeme informovať hneď, ako toto zariadenie bude držať v rukách.

Zdroj: engadget

24.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+