MojAndroid

Nexus 4 možno nepatrí práve k najdokonalejším zariadeniam na trhu a jednou z funkcií, ktorá mu rozhodne chýbala je USB host. Píšeme v minulom čase preto, lebo člen XDA fóra s prezývkou CaptainMuon dokázal na Nexuse 4 túto funkciu zapnúť. Všetko čo k tomu budete potrebovať je USB OTG kábel, USB rozbočovač s externým napájaním a odblokovaný bootloader. Ak spĺňate tieto podmienky, budete si musieť do svojho Nexusu 4 nahrať aj upravený kernel, ktorý stiahnete na tomto linku alebo priamo z XDA fóra.

Nexus-4_042-550x412

CaptainMuon upozorňuje na to, že po nahraní kernelu nebude správe fungovať USB pripojenie k počítaču a ohľad pri úprave nebral ani na spotrebu. Chcel len dokázať, že Nexus 4 je schopný pracovať s externým príslušenstvom, čo sa mu aj podarilo. K svojmu Nexusu 4 pripojil myš a klávesnicu, ktoré fungovali bezproblémovo. Softvérový mód, ktorý zapne USB host, je zatiaľ určený pre Android 4.2.1 a na novších verziách údajne spôsobuje nefunkčné volanie. Autor odporúča použiť tento mód len na testovacie účely. Časom by sme sa však mohli dočkať aj prvých ROM a optimalizovaných kernelov, ktoré budú funkciu USB Host podporovať natívne. Ak by ste chceli funkciu USB host vyskúšať, zamierte na XDA Developers fórum, kde nájdete ďalšie informácie a návod k spusteniu. Samozrejme nahranie nového kernelu a podobné softvérové úpravy môžu viesť k poškodeniu vášho zariadenia, preto ich robíte na vlastné riziko.

Zdroj: XDA

22.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+