MojAndroid

Nedávno sme vás informovali o plánoch spoločnosti Opera vydať nový internetový prehliadač založený na WebKit-e pre mobilné systémy Android a iOS. Zdá sa, že spoločnosť má ešte mnoho plánov v novom roku, pričom jeden z nich bol pred malou chvíľou odhalený. Opera totižto vydala tlačovú správu, v ktorej uvádza odkúpenie spoločnosti Skyfire Labs, lídra v segmente mobilnej optimalizácie videa a cloud riešení.

opera odkupila skyfire

Skyfire je prednostne známy pre svoju technológiu Rocket Optimizer, pomocou ktorej dokážu mobilní operátori virtuálne optimalizovať multimediálny obsah na preplnených mobilných vysielačoch 3G a 4G LTE sietí. Veľkosť videa a iných multimédií dokáže prispôsobovať dostupnej šírke pásma, čím poskytne až 60-percentné zvýšenie kapacity mobilnej siete. “Rocket” zastupuje v názve fakt, že technológia dokáže takéto prispôsobenie vykonať rádovo v milisekundách. Opera získa kúpou spoločnosti rozhodne mnohé benefity, no v základe pomôže s optimalizáciou videa a aplikácií pre smartfóny a tablety. Spoločnosť dodala, že internetový prehliadač Skyfire zostane “samostatnou entitou” a nebude stiahnutý z obchodov Google Play, či AppStore.

Obstarávacia cena zahŕňa kombináciu akcií a hotovosti, ktorá sa môže vyšplhať až na hodnotu 155 miliónov amerických dolárov. Dohoda by mala byť uzavretá do 15. marca, kedy sa stanovia aj nové pozície bývalého vedenia Skyfire v rámci spoločnosti Opera.

Zdroj: opera, androidcommunity 

16.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+