MojAndroid

Do predstavenia novej vlajkovej lode HTC zostáva už len niekoľko dní. Presne 19. februára predstaví spoločnosť novinku HTC One, ktorú sme doteraz poznali pod názvom M7. Tá bude v tomto roku pre HTC kľúčová a konkurovať by mala aj zatiaľ nepredstavenému Samsungu Galaxy S IV či iným high-endom, ktoré sa objavia na trhu. HTC One ponúkne podľa vyjadrení spoločnosti najmä kvalitný zvuk a fotoaparát.

htc_one-273x550

Smartfón prinesie revolučný fotoaparát s novým typom senzora a 4,7 palcový Full HD displej s doposiaľ najväčšou hustotou pixelov na palec štvorcový. Najnovšie informácie však upriamujú pozornosť aj na konštrukciu, ktorá má byť v prevažnej miere vyrobená z kovu a na prednej strane má disponovať aj stereo reproduktormi. K dispozícii by mali byť modely v čiernej a bielo-sivej farbe.

Okrem vyššie spomínanej high-end výbavy, bude HTC One poháňaný výkonným štvorjadrovým procesorom Snapdragon S4 Pro s taktom 1,7 GHz a 2GB RAM. Novinka bude fungovať s Androidom 4.1 Jelly Bean a najnovšou verziou nadstavby Sense 5.0, ktorá má priniesť intuitívnejšie a pre používateľa prehľadnejšie prostredie. K dispozícii budú modely so 16 a 32GB vnútornou pamäťou. Odhadujeme, že cena HTC One by sa mohla pohybovať niekde na úrovni 600€. Predaj HTC One sa podľa dostupných informácií začne už v marci.

Aktualizované 19.2.2013

Ešte pred oficiálnym predstavením uniklo na verejnosť niekoľko ďalších, tentokrát živých fotografií. Portál GSMarena upozornil aj na video s prvým pohľadom na tento nový smartfón, ktoré si môžete pozrieť nižšie. Spolu s fotografiami sa objavili aj nové informácie o výbave smartfónu. HTC One bude nakoniec poháňaný novým štvorjadrovým procesorom Snapdragon 600, grafikou Adreno 320 a 2GB RAM. Telo telefónu je vyrobené z hliníka a má hrúbku 9,3mm. V jeho útrobách sa nachádza napevno vstavaná batéria s kapacitou 2300 mAh.

Predné stereo reproduktory majú ponúknuť akustický tlak v hodnote 93dB. Android vo verzii 4.1.2 Jelly Bean má byť údajne krátko po predstavení aktualizovaný na najnovší Android 4.2.2, ktorý sa už teraz testuje. Zaujímavosťou je aj použitie IR vysielača, ktorý bude slúžiť ako ovládač domácich elektrospotrebičov.

Tu sú spomínané fotografie:

HTC-One-70719-1 HTC-One-70723-1 HTC-One-70722-1

HTC-One-70718-1 HTC-One-70721-1 HTC-One-70720-1


HTC One First Look 1922013 by perseus007

Aktualizované 19.2.2013 (pôvodný článok bol publikovaný 14.2.2013):

Len niekoľko hodín pred oficiálnym predstavením sa objavil ďalšia tlačová fotografia. Teraz je už takmer isté, že nový HTC M7 bude vyzerať tak, ako ho môžeme vidieť aj na obrázku nižšie – tentokrát aj pohľad na zadnú stranu.

HTC-ONE-M7-Noir-Blanc

Aktualizované 15.2.2013 :

Na internete sa objavil prvý render smartfónu HTC One v čiernej farbe, ktorý bude predstavený spolu s bielou verziou 19. februára. Aj tu môžete vidieť dierkované otvory v spodnej a vrchnej časti smartfónu, ktoré budú slúžiť ako otvory pre vyššie spomínané stereo reproduktory.

HTC-One-black

 

Zdroj: phonearena

19.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+