MojAndroid

ZTE patrí medzi výrobcov, ktorí chcú koncového zákazníka zaujať aj cenou. Dokazuje to aj najnovšie predstavený model smartfónu s názvom Blade C, ktorý sa môže pochváliť výborným pomerom cena/výkon. Za neuveriteľných 112$, v prepočte 86€, ponúka dvojjadrový procesor MediaTek MTK 6577 s taktom 1GHz a tiež operačný systém Android 4.1 Jelly Bean.

Novinka síce nepatrí práve k tým najvýkonnejším zariadeniam na trhu, no v kombinácii dvojjadrového procesora a novšej verzie Androidu, ponúkne solídny základ pre všetkých začínajúcich a nenáročnejších používateľov. Cenovka 112$ za takto vybavený smartfón sa predsa len tak často nevidí. Ostatné parametre nijako nevybočujú a smartfón tak ponúkne 4 palcový displej s rozlíšením 480×800 bodov, 4GB vnútornej pamäte a 512MB operačnej pamäte RAM. Konektivitu zabezpečuje Bluetooth 4.0, WiFi a 3G. Fotoaparát má rozlíšenie 3Mpix a batéria dosahuje kapacitu 1600mAh. Rozmery zariadenia sú 124 x 64 x 11 mm.

Hlavným trhákom tohto telefónu, ktorý sa už predáva v Číne, má byť samozrejme cena. Za 112$ je tento telefón viac než konkurencieschopný. Otázne ostáva, či sa bude za rovnakú cenu predávať aj v Európe.

Zdroj: androidauthority

29.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+