MojAndroid

NVIDIA je vo svete operačného systému Android známa najmä vďaka procesorom Tegra, ktoré sa po prvýkrát v dvojjadrovej verzii objavili ešte koncom roka 2010. V súčasnosti je najnovším modelom spoločnosti čip označovaný ako NVIDIA Tegra 4, ktorý v tomto roku pomaly nahradí predchádzajúcu verziu Tegra 3. Práve s týmto čipom nemala NVIDIA veľký úspech. Smartfóny poháňané Tegra trojkou boli skôr raritou a najväčší výrobcovia sa skôr priklonili k použitiu procesorov navrhnutých spoločnosťou Qualcomm. Výnimkou je samozrejme Samsung, ktorý väčšinu svojich zariadení vybavil vlastným čipom Exynos.

Zdá sa však, že NVIDIA zoberie svoj ďalší osud aj do vlastných rúk. Podľa známeho ruského novinára Eldara Murtazina, plánuje totižto spoločnosť vyrábať vlastný smartfón a tablet, ktoré môžu ale nemusia niesť názov NVIDIA alebo Tegra. S veľkou pravdepodobnosťou bude spoločnosť ponúkať svoje produkty ako referenčné zariadenia pre ostatných výrobcov, ktorí ich lacno kúpia a rebrandujú na svoju značku. Potencionálnymi zákazníkmi budú najmä čínsky výrobcovia alebo spoločnosti ako Fly a Wexler v Rusku či Micromax a Lava v Indii.

Prvé tablety vyrobené spoločnosťou NVIDIA by sa mohli na trhu objaviť už v máji alebo júni. Malo by ísť o 7 palcový a 10 palcový model a okrem výbavy by mali zaujať predovšetkým svojou cenou. Bližšie informácie o vlastnom smartfóne spoločnosti zatiaľ zdroje neuvádzajú.

Zdroj: phonearena

28.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+